Teknisk analys S&P 500 fredag 15 januari

in-xdag52Teknisk analys S&P 500: Redan efter fem minuter noterades dagslägsta på 1144 punkter. Efter 45 minuter hade köparna lyckats få upp kursen till 1149 och inom detta intervall fortsatte indexet under större delen av dagen. En trist, tråkig och sidledes dag utan något som gav anledning att lyfta på ögonbrynen. Stängningen var svag på 1148 punkter, vilket innebär att S&P 500 steg måttliga 0,2 procent. Totalt omsattes 3,4 miljarder aktier, vilket är 7 procent lägre än de senaste tre månadernas genomsnitt.

Det har egentligen inte hänt mycket de senaste dagarna. Jag har i flera dagar skrivit att indexet känns moget och att jag ser fram emot en välbehövlig rekyl och andhämtningspaus.

in-x81Zoomar man ut diagrammet något och tittar på tidigare upp- och nedgångscykler har upp- och nedgångsfaserna tagit igen sig efter ansträngande uppgångar, hämtat ny kraft för att orka med nya och ansträngande rörelser. När indexet tappar fotfästet, som MA-200 utgör och avståndet blir för stort söker sig kursen tillbaks ner mot MA-200 som utgör stöd i uppgångarna och motstånd i nedgångarna. Just nu befinner sig kursstaplarna ganska långt ifrån medelvärdet och indikerar att risken för en rekyl tilltar. I dagsläget är det ungefär 13 procent ner till MA-200, det skulle innebära en nedgång med mot 1000-nivån.

Eftersom alla trendlinjer och både de långa och korta stigande trendkanalerna är obrutna uppåt är det uppåt kompassen är inställd på. Rekylerna skall i första hand ses som köptillfällen i dessa lägen men jag vill bara varna för att en rekyl kommer, om det sedan sker inom en vecka eller månad det är det ingen som vet men för varje dag som indexet stiger och ökar på avståndet mot MA-200 blir spänning och rekylrisken större.

Motstånd: 1150-1152 / 1162 / 1179
Stöd: 1142 / 1130 / 1122

(inlägget Publicerat 15/1 klockan 06:29)

 
Etiketter: daytrading, day trading, teknisk analys, winning trading, winningtrading, börsen idag, aktier, index, terminer

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar