Teknisk analys OMXS30 – utbrottet närmar sig

omxs30real57Teknisk analys OMXS30 12/10: Den långa trenden är fortfarande uppåt men uppgångstakten har stannat av på precis samma sätt som inför rapportperioden efter Q1 och Q2. Inför rapportperioderna har indexet konsoliderat med en tilltagande osäkerhet. I samband med Q1-rapporterna bröt indexet upp en vecka innan rapportsäsongen drog igång, i samband med Q2-rapporten tog det en vecka efter Alcoas rapport, vilket är på onsdag den kommande veckan…

omxs30realkvartalOMXS30 har nu konsoliderat sedan mitten av augusti och efter flera misslyckade utbrottsförsök genom taket runt 925-930 föll indexet tillbaks och bröt stödet vid 900-nivån, vilket fick indexet att rasa ner för testa av 860, som höll. Gummisnodden har vid varje extrempunkt som sammanfaller med en tangering av botten i konsolideringskanalen dragit uppåt till taket i kanalen. Frågan är nu om uppgången kommer att avta vid primärmotståndet 925-930, eller om det är dags för ett utbrott i samband med femte tangeringen kanalbegränsningarna.

Stängningen i fredags precis på de kortare trendlinjerna tyder på osäkerhet, vilket avspeglar sig även i histogrammet som ligger precis på nollinjen. Det ser dock ut som om momentumet skulle kunna räcka för att ta OMXS30 förbi 897-902-området och kanske vidare för upp för att åter testa av 925-930.

Det gäller att ha tålamod i denna typ av konsolideringsperioder och hålla koll på stöd- och motståndsområden. En uppgång som gör att primärmotståndet kring 925-930 bryts skapar förutsättningar för en ny uppgångsfas till i första hand 980-1000. Skulle uppgången misslyckas och primärstödet 860 passeras nedåt ritar jag om kartan och rustar mig för nedgång.

Så länge indexet ligger kvar inom konsolideringsområdet gäller det ta det lugnt och invänta utbrottet, som definitivt ser ut att närma sig.

Mer information om en timme (klockan är nu 07.00 den 12/10).

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar