Teknisk analys OMXS30 torsdagen 15 oktober

omxs30real61Teknisk analys OMXS30: Indexet steg under onsdagen och noterades för den högsta stängningen för i år. När börsen stängde hade OMXS30 avancerat till 928,6 vilket var en uppgång på 2,8 procent. Omsättning uppgick till hela 19,5 miljarder kronor, vilket var 31 procent över de senaste 15 dagarnas snitt.

Kursen på OMXS30 steg i stort sett oavbrutet till strax innan klockan två då motståndsnivån som jag tjatat om i en hel månad testades av – och höll. Därefter konsoliderade indexet resten av dagen och lyckades inte ta sig över taklinjen i konsolideringskanalen, trots att de stora elefanterna dominerade eftermiddagen.

Av de senaste 9 börsdagarna (då gummisnodden senaste var nere vid en extrempunkt, samtidigt som det tangerade golvet i konsolideringskanalen) har indexet stigit 6 av dessa dagar. Nu är gummisnodden åter spänd, samtidigt som taket i kanalen tangeras. Detta innebär att indexet kan jobba sig ner, tillbaks mot jämviktsnivån. Skulle indexet däremot ta sig upp genom 930-nivån, under fortsatt stor volym är det ett styrketecken.

Jag har sagt det tidigare och vet att jag är tjatig, men det är fördelen med en blogg – man får vara tjatig och dessutom behöver jag inte fråga om det jag skriver stämmer med ”företagets policy”… Som sagt, så länge indexet befinner sig i en så pass kraftig trend uppåt är sannolikheten fortfarande störst att utbrottet sker i trendens riktning. Närmast är frågan hur länge indexet behöver befinna sig på denna nivå för att samla tillräckligt med kraft för att orka ta sig upp genom kanaltaket runt 930.

Motstånd: 930 / 937 / 946
Stöd: 915 / 902

För att se min dagliga S&P 500-analys klickar du här. Börsläget hittar du här.

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar