Teknisk analys OMXS30 torsdag 21 januari

omxs30realdag57Teknisk analys OMXS30: Igår var det en avvaktande inledning med en liten nedgång precis i inledningen av börsdagen, som var svår att göra något av. Men strax efter 14:30 bröts den undre begränsningslinjen och det blev en fin nedåtgående resa under eftermiddagen, som kryddades av USA-öppningen. Slutnoteringen skrevs till 957 punkter vilket innebar en nedgång på 1,9 procent, den största nedgången sedan den 26:e november och den lägsta noteringen i år. Omsättningen uppgick till 17,4 miljarder kronor vilket var 23 procent högre än de senaste tre månadernas genomsnitt och 20 procent över genomsnittet i år.

Som ni kommer märka blir det allmänna morgoninlägget något försenat pga strul. Jag kommer säkert få kommentarer som ”det är ju inte så svårt att förutse när börsen öppnat osv. Det är smällar man får ta. Men det kommer!  För omväxlings skull hinner jag  få med lite kommentarer kring öppningen och det bästa av allt ni har anledning att återvända till sidan” Förhoppningvis får ni en del nytta även av detta inlägg….

Det har inte hänt så mycket sedan igår, mer än att indexet utmanat stödlinjen och stängde under både MA-20 och MA-50, vilket naturligtvis inte är bra. Men alla livlinor är långtifrån förbrukade och vårt viktiga stöd i form av den stigande röda trendlinjen är fortfarande intakt. Så länge inte en stängning sker nedanför detta stöd är det bara att betrakta som en köpsignal när kursen studsar på kanalgolvet.

omxanaly2Äntligen börjar det bli lite spänning när vollan ökar och kursen utmanar våra indikatorer.

I den positiva vågskålen har vi fortfarande den positiva trenden, med ett tryggt avstånd ned till både MA-100 och MA-200, bägge i rätt ordning och pekandes uppåt. MACD har ännu inte brytit ner och stängt under nollinjen (men ack så nära det är), bryter indikatorn upp nu är det att betrakta som positivt.

I den negativa vågskålen bröts både MA-20 och MA-50 igår och den ihållande, tilltagande divergensen mellan topparna på kursstaplarna och MACD-diagrammet kan vara ett tecken på att en topp håller på att bildas, men så länge inte stöden i form av trendlinjen bryts skall det i första hand tolkas som en hastighetsminskning.

Tangeringen igår av den stigande trendlinjen (den röda) skall ses som en köpsignal om kursen lyfter upp från denna nivå. Det gäller dock att hålla koll på motståndsnivåerna som består av årshögstanoteringen 986 och

Motstånd: 967 / 978 / 986 / 996 / 1010
Stöd: 956 / 950-952 / 924-926 / 915

(inlägget publicerat 21/1 klockan 07:33, skulle det varit….)

Etiketter: daytrading, day trading, daytrading tips, teknisk analys omxs30, teknisk analys, winning trading, winningtrading, börsen idag, aktier, index, terminer, bästa börsmånaden

Nedanstående diagram har jag lagt in (kl 09:35) för att visa de olika trendlinjerna MA-20 (blå), MA-50 (röd), MA-100 (grön) och MA-200 (svart). Alla pekar uppåt och bäst är det när kursstaplarna befinner sig ovanför trendlinjerna (i en uppåtgående trend). 

omxs30realmedelvarden1

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar