Teknisk analys OMXS30 torsdag 11 februari

omxs30realdag72Teknisk analys OMXS30: Efter ett första tick uppåt var det de stora bolagsrapporterna som präglade den svenska börsen under onsdagen. Besvikelsen avspeglade sig tydligt på kurserna och då spelar det ingen roll hur bra teknisk modell vi arbetar efter. SEB, Nordea och SSAB var de tre högst omsatta aktierna och de stod för 23 procent av börsens totala omsättning och 10 procent av omsättningen stod SEB som backade 4,4 procent för. När Stockholmsbörsen stängde hade indexet backat med 0,8 procent till 937 punkter. Omsättningen uppgick till 16,6 miljarder kronor, vilket var 16 procent högre än genomsnittet de senaste tre månaderna men bara 3 procent högre än snittet hittills i år. Ni kan se mer detaljerade siffror i diagrammet under menyvalen “kurser” ovan.

omxs30analys9Det har inte hänt mycket sedan igår och det visar sig varje dag hur viktigt det är denna typ av konsolideringsperioder att bevaka de stöd och motståndsnivåer som gäller. Gårdagens stängning runt på fib 38,2% har inte mindre än 8 gånger de senaste två veckorna gett uppstudsar och öppnar inte indexet anmärkningsvärt lågt idag (vilket jag inte tror, självklart med IC-reservation för rapporter och dylikt) lutar det åt en mindre snapback inledningsvis. På ovansidan bevakar jag i första hand de tidigare vändningsnivåerna 948 och 960 i första hand. En öppning över 948 ser jag alltså som positivt. Skulle 977-nivån passeras tror jag att årshögsta kommer att testas, men håll koll på brakeoutnivåerna, speciellt om det ser ut att inleda skvalpigt.

På nedsidan är det inte så många säkerhetsnivåer kvar. Initialt bevakar jag 935 och 919 som bägge sammanfaller med fibnivåerna. En öppning under 935 kan förstärka pessimismen och då håller jag koll på 928 och 919 som är mina hängslen nedåt.

Så länge begränsningslinjerna är intakta förväntar jag mig fortsatt jojo-trading.

MA-20 bröt faktiskt MA-50 igår och det betyder i en trendande marknad att indexet gått in i sälj, vilket jag tror det är på väg att göra. I mikroperspektivet tror jag åtminstone att den spända gummisnodden kommer att dra upp indexet, om så bara för någon timme på morgonen. Den kraftigt försämrade dollarn kommer säkert att få de asiatiska och europeiska börserna på gott humör inledningsvis och det ”hjälper ju gummisnodden” något.

Motstånd: 946-948 / 952-956 / 975 / 986
Stöd: 935-938 / 919-922 / 860-870

Inlägget publicerat 11/2 klockan 07:27

Etiketter: daytrading, day trading, daytrading tips, teknisk analys omxs30, teknisk analys, winning trading, winningtrading, börsen idag, aktier, index, terminer, bästa börsmånaden

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar