Teknisk analys OMXS30 tisdagen 15 december

omxs30realdag37Teknisk analys OMXS30: Veckan öppnade genom att sätta oss på prov. Det första ticket under dag utgjorde begränsningen för resten av dagen. Toppnoteringen 961 noterades redan efter fem minuter. Därefter var det ett spelrum på som max sju punkter (praktiskt endast 4). En svårtrejdad dag (som inte är helt sällsynt för måndagar). Uppgången blev till slut 6,4 punkter och slutnoteringen 956 punkter och 0,7 procent. Volymen uppgick endast till 10,4 miljarder kronor, vilket är hela 30 procent lägre än de senaste tre veckornas genomsnitt.
I dagsdiagrammet utläser jag att uppgången som startade i torsdags har det kämpigt. Köparna försöker, men saknar kraft och mod för att ladda så att detta försök leder till ett brott upp genom motståndsnivån kring 977, detta har genererat långa svansar upptill, där säljarna tagit över. Däremot tror jag att nästa försök har något bättre förutsättningar att lyckas.

omxs30real97I MACD-diagrammet ser vi precis som på flera av de ledande indexen som befinner sig i liknande formationer att den motståndslinje som förbinder topparna på MACD fortfarande slår tillbaks varje utbrottsförsök. Snart kommer nollinjen att träffas och en vändning upp från nollan brukar ge den skjuts som förmodligen behövs för att få till ett utbrott. Skulle inte nollan hålla emot finns självklart en uppenbar risk för en rekyl, men för detta krävs självfallet att stödnivåerna som golvet i den stigande trendkanalen utgör, samt att indexet trillar ner under i första hand 926 och stänger under denna nivå.

Även om mina analyser känns som kopior dag för dag just nu, kan jag lova att vi är nära ett utbrott. Den allt mindre amplituden både i dag- och veckodiagrammen tillsammans med den extremt låga hastigheten är det inte långt till ett utbrott. Om detta utbrott sker uppåt eller nedåt vet jag inte, men sannlikheten och erfarenheten talar för uppåt – tills motsatsen är bevisad.

Jag önskar alla läsare en trevlig tradingdag!

Motstånd: 964-966 / 975-977 / 986
Stöd: 950-952 / 944-946 / 934-936 / 926 / 915

(inlägget publicerat 15/12 klockan 06:59)

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar