Teknisk analys OMXS30 tisdag 19 januari

omxs30real116Teknisk analys OMXS30: Veckan öppnade med en förväntad helt sidledes dag. Efter ungefär fem minuter hade dagshögsta på 976 punkter etablerats och efter en knapp timme nästa brakeoutnivå, dagslägsta på 969 punkter. Dessa nivåer överskreds inte någon gång under dagen, även om kursen steg några punkter de sista timmarna. Uppgången blev till slut 3,4 punkter och slutnoteringen 974 punkter, vilket innebar en måttlig uppgång på 0,4 procent. Omsättningen uppgick till måttliga 12,1 miljarder kronor. 11 procent under de senaste tre månaderna och 23 procent under de senaste fem dagarnas genomsnitt.

Egentligen har det inte hänt något av värde sedan igår. Gårdagens minst sagt begränsade volatilitet innebär förhoppningsvis att det kommer att röra sig något mer, åtminstone i eftermiddag. Kursen håller sig fortfarande, bortsett från lite smått brus innanför begränsningslinjerna som den kortare stigande kanalen som jag pratat om de senaste dagarna.

omxanaly1På nedsidan bevakar som gul lampa golvet i den stigande kanalen, som i eftermiddag kommer att ligga på runt 974, bryts det är det 965 som just nu sammanfaller med MA-20 på dagsdiagrammet som bör bevakas. Om även detta fallerar är det röd lampa vid 950 som gäller, men då har även golvet i den längre kanalen brutits och då gäller det att göra sig beredd på en rekyl.

Som det nu är befinner sig indexet ovanför våra medelvärden och fortfarande snyggt och prydligt (dock i nederkanten av bägge) inom både den medellånga och den kortare trendkanalen.
Gummisnodden är för tillfället helt slack och kommer inte att hjälpa till åt något håll inledningsvis. Håller golvet kan det senare under dagen bli en uppstuds men risken är stor för en sidledes ganska tråkig dag, åtminstone inledningsvis.

Som vanligt gäller det att hålla koll på stöd och motståndsnivåerna som jag markerat med svarta tunna linjer i diagrammet.

Motstånd: 976 / 986 / 996 / 1010
Stöd: 974 / 965 / 950-952 / 924-926 / 915

(inlägget publicerat 19/1 klockan 07:05)

Etiketter: daytrading, day trading, daytrading tips, teknisk analys omxs30, teknisk analys, winning trading, winningtrading, börsen idag, aktier, index, terminer, bästa börsmånaden

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar