Teknisk analys OMXS30 onsdag 9 december

omxs30realdag33Teknisk analys OMXS30: Vilken upplösning man än väljer på gårdagens diagram är det ”väntetick” som dominerar dagen. Staplar med långa svansar både upp- och nedtill innebär att det råder osäkerhet. Candlesticken sammanfattar alltså börsdagen bra åt oss. Den initiala nedgången precis i öppningen byttes snabbt till en uppgång till stor del beroende på Ericsson. Vid motståndsnivån kring 974-976 tog säljarna över och dominerade i stort sett hela vägen i mål. Nedgångens skrevs till minus 1,3 procent, 12,7 punkter och slutnoteringen 953 punkter. Omsättningen uppgick till 16,6 miljarder kronor, vilket var 18 procent mer än de tre veckornas genomsnitt, en klart negativ signal.
omxs30real92I dagsdigrammet noterar vi att den stigande konsolideringskanalen fortfarande är obruten och de primära stöd- och motståndsområdena likaså.

Det som börjar brännas nu är dels att MACD är på väg ned att testa nollinjen, bryts den kan det skapa en större rekyl nedåt. Topparna i kursdiagrammet har den senaste tiden blivit lägre och korrelerar med topparna i MACD, vilket kan vara ett första tecken på att vi för nu har sett toppen för ett tag.

Punkteras golvet i den den stigande kortare kanalen, vilket nu befinner sig kring 940, alltså inte mer än ytterligare 1,3 procent ner, ökar sannolikheten för en större rekyl. Men det får jag i så fall anledning att skriva om när det händer.

Än så länge väger dock fortfarande vågskålen över åt det positivare hållet och utbrottet borde ske uppåt.

Just nu gäller det att fokusera på de allt tajtare nivåerna kring dagens kurs.

Lycka till!
Motstånd: 964-966 / 974-976 / 986
Stöd: 944-946 / 934-936 / 926 / 915

(inlägget publicerat 9/12 klockan 07:20)

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar