Teknisk analys OMXS30 onsdag 23 december

omxs30realdag44Teknisk analys OMXS30: Det blev en något mer positiv öppning än vad jag väntade mig igår. Efter öppningen fram till USA öppnade var utvecklingen synnerligen svårtradad med en rörelse på ungefär 4 punkter. När USA åter höll oss i handen blev det lite body i staplarna och betydligt trevligare trading. Stängningen igår var positiv och totalt avancerade OMXS30 13,5 punkter till 962 punkter efter att ha nosat på motståndet vid 964. Uppgången skrevs till slut till hyggliga 1,4 procent. Omsättningen uppgick till 11,2 miljarder kronor, vilket är 4 procent lägre än de senaste 5 dagarna och 15 procent lägre än genomsnittet för de senaste 15 dagarna.

omxs30real104Det börjar bildas en triangelliknande formation inom konsolideringsintervallet. Som jag nämnt i någon vecka gillar jag när MACD vänder upp precis på nollinjen vilket det ser ut att ha förutsättningar för nu. För att vi inte skall ropa hej för tidigt är det viktigt att stängningen sker med MACD-linjen ovanför signallinjen, i annat fall kan det vara ett sätt att bli av med de passagerare som inte skall vara med på festen.

 

 – Igår skrev jag om att det endast är rörelser vi vill ha och drog en liknelse med han som ville ha en löneförändring, strunt samma åt vilket håll. Sanningshalten i denna vet jag inte riktigt men min svärfar gav mig i alla fall ett namn på personen, han kan tyvärr inte längre intyga det. Men på tal om intyg kom jag att tänka på kaptenen och styrmannen som började gå varandra på nerverna, speciellt kaptenen som irriterade sig på att styrmannen nästan varje dag noterade i sitt fält i loggboken: ”kaptenen full”. Det skulle bli jobbigt om det hände något och loggboken skulle synas och till slut tröttnade kaptenen på detta och skrev: ”idag är styrman nykter”. Säger lite om synsättet ”är glaset halvfullt eller halvtomt”.

Jag önskar Er alla en riktigt bra tradingdag och en riktigt God Jul. Självklart är jag tillbaks på måndag morgon när börsen öppnar igen – mig slipper Ni inte. Förmodligen kommer det några inlägg under helgen, men de kommer bli av mer personlig karaktär.

Motstånd: 964-966 / 975-977 / 986
Stöd: 950-952 / 942 / 935 / 924-926 / 915 / 860

(inlägget publicerat 23/12 klockan 06:56)

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar