Teknisk analys: OMXS30 och S&P500 2011-06-08

Precis som för övriga börser i världen blev det ett ordentligt nedställ i Stockholm. OMXS30 backade 2,3 procent och stängde på daglägsta 1103,2. Av de 65 aktier jag dagligen går igenom föll 60 och endast 5 stängde med positiva förtecken. Omsättningen uppgick till 17,8 miljarder kronor vilket var 26 procent högre än det dagliga snittet de senaste tre månaderna. Indexet stängde under 50%-nivån för de senaste tre månaderna och klart under det nedre bollingerbandet. Gummisnodden är hårt stretchad på nedsidan och förutsättningarna är goda för en kortare uppstuds som kan ge bra swingmöjligheter.

Gårdagens tal av Ben Bernanke där momentum i den ekonomiska återhämtning avtagit, tysk makrostatistik och en eventuell sänkning av Storbritanniens kreditbetyg tyngde börserna under onsdagen.

Kontradefensiva AstraZeneca klarade sig tillsammans med Lundin Mining, som jag skrev om i morse, bättre än snittet. Även oljebolagen fick visst stöd under eftermiddagen efter att Opec misslyckats med förändringar i produktionskvoterna.

Även i USA hämmade fedchefens uttalande börserna. Som jag skrev igår visar den negativa spreaden mellan SP500 och Nasdaq på att riskaptiten avtagit (se gärna mina dagliga uppdateringar av volym och spreadar här). Råvarurelaterade bolag hade det tufft men även i USA klarade sig oljebolagen bättre. Efter sex raka nedgångsdagar med en nedgång på 5,1 procent och en stängning för fjärde dagen i rad under det nedre bollingerbandet är SP500-indexet översålt i det korta perspektivet. Gårdagens nedgång med 0,4 procent och stängningen vid 1279 innebär att nästa stödnivå av intresse noteras kring 1250. Det är nu bara 2,2 procent ner till 200-dagars medelvärde och trenden är inte lika stark längre (vilket är helt naturligt innan en eventuell vändning uppåt).

Godnatt! Imorgon bitti är jag tillbaks med fler analyser och blogginlägg.

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar