Teknisk analys OMXS30 måndag 18 januari

omxs30realdag55Teknisk analys OMXS30: Efter en ostadig, osäker inledning nåddes dags- och årshögsta 986 efter knappt en timmes handel. Därefter var det med undantag för någon mindre upprekyl bland driven av de som spekulerar på rapporter innan de släpps (JP Morgan), nedåt hela dagen. Stängningen skedde i nivå med dagslägsta vilket är negativt. Positivt är däremot att volymen avtog på slutet i och med att stödnivån som jag skrev om i fredags 969 stod pall. Stängningen i fredags innebar en nedgång på 1,1 procent och noteringen 971. Den största nedgången på en dag i år. Omsättningen uppgick till 14,5 miljarder kronor, vilket var 20 procent högre än de senaste tre veckornas genomsnitt.

I det kortare perspektivet har det bildats en stigande trendkanal, där dagens begränsningar kommer att utgöras av golvet kring 975 och taket befinner sig vid 1000 punkter. Innan taket nås måste årshögsta vid 986 passeras och etableras, vilket innebär att minst en stängning måste ske ovanför 986.

omxanalyGummisnodden befinner sig i den neutrala zonen och kommer inte bidra till någon större fart och kraft vid en eventuell uppgång idag. MACD-linjen närmar sig den fallande motståndslinjen som förbinder tidigare toppar och det är ytterligare ett tecken på att dagens rörelse kommer att bli ytterst måttlig.

För en fortsatt uppgång krävs att årshögsta på 986 bryts och stängningen sker ovanför denna nivå.

Grundsynen är alltså fortsatt positiv i både det långa (ovanför alla fyra medelvärde) och även i det kortare perspektivet så länge kursen befinner sig ovanför den röda begränsningslinjen. Rekyler inom dessa intervall skall ses som köplägen i det korta perspektivet, men med en alltmer reververad och försiktig attityd.

Som vanligt gäller det att hålla koll på stöd och motståndsnivåerna som jag markerat med svarta tunna linjer i diagrammet.

Motstånd: 976 / 986 / 996 / 1010
Stöd: 969 / 960 / 950-952 / 924-926 / 915

(inlägget publicerat 18/1 klockan 07:10)

Etiketter: daytrading, day trading, daytrading tips, teknisk analys omxs30, teknisk analys, winning trading, winningtrading, börsen idag, aktier, index, terminer, bästa börsmånaden

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar