Teknisk analys OMXS30 måndag 16 november

omxs30realdag21Teknisk analys OMXS30: Indexet präglades av små rörelser kring nollstrecket under hela fredagens handelssession. När börsen stängde hade OMXS30 backat 0,3 procent till 967 punkter. Veckan som helhet slutade på plus 2,8 procent. Volymen uppgick till 11,3 miljarder kronor, vilket är 31 procent lägre än de senaste 15 dagarnas genomsnitt. Det är svårt att utläsa något av volymen, mer än att den är betydligt lägre än genomsnittet.

 

 

omxs30realmanadI månadsdiagrammet ser vi att indexet nått upp till den fallande stödlinjen och samtidigt avancerat till jämviktslinjen i den stigande trendkanalen. I det korta perspektivet får vi nog räkna med en snart stundande rekyl, i första hand ner mot stödet som  golvet i kanalen utgör. Månadsstapeln för november är avvaktande.

 

 

 

omxs30real81I det korta perspektivet är det troligt att vi närmar oss en andhämtningspaus. Trenden är dock uppåt både i det längre och kortare perspektivet, men vi ser i histogrammet att hastigheten i uppgången avtar och att histogrammet minskat sedan i onsdags. Precis som de flesta ledande index befinner sig OMXS30 vid en motståndsnivå, men just nu tyder inget på att rekylen skall bli mer än en kortvarig rekyl. Så länge trenderna är uppåt gäller föregående analyser. Bryts däremot golvet i den stigande trendkanalen, bör man ta det väldigt försiktigt. Håll koll på att trendlinjerna befinner sig i rätt ordning (som nu). För varje kortare medelvärde som korsar ett längre på väg nedåt bör beredskapen höjas.
Motstånd: 969 / 977 / 986
Stöd: 961 / 953 / 942 / 934 / 926 / 915

(inlägget publicerat 16/11 klockan 05:17)

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar