Teknisk analys OMXS30 måndag 15 februari

omxs30realdag74Teknisk analys OMXS30: Fredagen startade uppåt och redan efter några minuter hade dagshögsta kring motståndsnivån 952 bildats. Köparnas uthållighet är för tillfället väldigt begränsad och kan räknas i timmar eller snarare minuter. Resten av dagen var det säljarna som regerade och inte förrän klockan 16.00 noterades dagslägsta kring 925 punkter. De sista 90 minuterna vågade sig köparna åter in och höll USA i handen hela vägen i mål. Stängningen skrevs till slut till 931,3 punkter, en nedgång på 1,3 procent. Volymen uppgick till 16,7 miljarder kronor, vilket var högre än de senaste tre månadernas genomsnitt, men 5 procent lägre än genomsnittet i år. De senaste tio börsdagarna har det varit två positiva ackumulationsdagar och fyra negativa, fredagen var en av dem (se under menyn kurser ovan).

omxs30analys11Indexet befinner sig fortfarande i konsolideringen och stängningen under MA-100 är ett svaghetstecken, men gummisnodden är rejält spänd på nedsidan och det kan leda till en kortare pullback, åtminstone inledningsvis.

Som jag nämnt ett bra tag nu (13:e veckan) behövs ett utbrott från konsolideringen innan det blir någon fart i endera riktningen. Inom området 919 och 977 spelar det egentligen inte så stor roll vad som händer. Kurserna styrs till stor del av nyhetsflödet, omvärlden och valutautvecklingen. Så länge indexet håller sig inom detta intervall blir det jojo-trading och det är klokt att inte se för långt framför fötterna.
omxmanadJag gillar att zooma ut och börjar som ni vet alltid dagen med att titta tio år tillbaks i tiden, varje dag – trots att jag vet hur diagrammen ser ut. Varför? Jo, för att få en bild av var vi är i det längre perspektivet, denna bild har jag alltid ”framför ögonen” och hamnar inte lika lätt i tankar som ”nu borde det… upp… eller ner”.

En snabb titt i veckodiagrammet visar indexet enligt MACD fortfarande ligger kvar i sälj, men den tilltagande svansen på undersidan visar att köparna vill in i matchen. Vi ser även att skall de komma in i matchen måste denna veckas stängning ske ovanför 952. En stängning under 919 på fredag och förutsättningarna för en fortsatt nedgång och en tilltagande negativ grundsyn hos de stora elefanterna kommer att tillta. Skulle detta ske hittar jag ingen ny stödnivå förrän 850-860.

Vid den här typen av marknad är det viktigt att hålla koll på stöd- och motståndsområden.

Idag förväntar jag mig inledningsvis en uppgång eftersom gummisnodden är så pass hårt spänd på nedsidan. Jag är däremot inte övertygad om att det fortsätter uppåt när ”spänningen i snodden avtagit”. Då kan det definitivt bli ett nytt försök att testa av om köparna har kraft nog att komma igen eller om de tillsvidare ger upp.
Så länge begränsningslinjerna är intakta förväntar jag mig fortsatt jojo-trading.

En öppning under 925 behövs för att skapa förutsättningar för mer nedåtåka. En öppning över 942 och jag tror det kan bli en pullback upp mot 952 igen.

Motstånd: 947 / 950-952 / 956 / 963 / 977 / 986
Stöd: 925 / 920 / 908 / 860-870

Inlägget publicerat 15/2 klockan 07:42

Etiketter: daytrading, day trading, daytrading tips, teknisk analys omxs30, teknisk analys, winning trading, winningtrading, börsen idag, aktier, index, terminer, bästa börsmånaden

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar