Teknisk analys OMXS30 måndag 14 december

omxs30realdag36Teknisk analys OMXS30: Fredagsbörsen blev avslagen och trist med ytterst små rörelser och en helt platt planka där säljarna lyckades ta över så smått den senare delen av eftermiddagen. Dagen började med en uppgång direkt i inledningen och ett par gånger testades motståndsnivån kring 956-958 av. Dagens högsta notering nåddes vid 14:30 i samband med den amerikanska, ganska hyfsade statistiken. Resten av eftermiddagen dominerades av säljarna (om man kan säga att någon dominerar en sån platt börsdag). OMXS30 lyckades dock hålla sig kvar ovanför nollstrecket och stängde på plus 0,2 procent och 950 punkter. Omsättningen uppgick till 13,2 miljarder kronor, vilket var 5 procent lägre än de senaste tre veckornas genomsnitt och 4 procent lägre än den snittet den senaste veckan.

omxs30real96En titt i veckodiagrammet (diagrammet till höger är dock ett dagsdiagram) och vi ser att den senaste veckan innebar små rörelser, där öppningskursen i måndags och stängningskursen i fredags låg på samma nivå. Varken högsta eller lägsta noteringen under veckan utmärkte, bägge noteringarna låg både inom föregående och veckan innan dess rörelser. Volatiliteten avtar och volymen är låg.

Det börjar bli svårt att klä denna konsolidering, som innebär att det händer just ingenting av vikt, i ord.

Sedan i juli har OMXS30 vänt varje gång någon av begränsningslinjerna i den allt tajtare stigande trendkanalen testats. De senaste dagarna har indexet touchat golvet i kanalen, men inte brutit igenom. Det mest logiska är att detta lyfter indexet något idag, men om detta stöd inte håller gäller det att se upp för i första hand 926 och i andra hand 915-nivån.

På ovansidan är det med undantag för ett par hållplatser (se nedan) fortfarande 977 som behöver brytas och sedan stänga ovanför innan en ny uppgång mot 1050 kan sägas vara inledd.

Jag är rädd för att dessa helgarderingar skrämmer iväg läsare från bloggen, men just nu händer det ingenting. Divergensen kan mellan MACD och kursen kan vara en uppladdning (som behövs efter den kraftfulla uppgång vi varit med om), eller så är det början på en topp och vändning vi ser. Så länge trenden är uppåt är det dock vår plikt att inte tro på annat tills motsatsen är bevisad.

 

Jag önskar alla läsare en trevlig tradingdag!

Motstånd: 956-958 / 964-966 / 974-976 / 986
Stöd: 944-946 / 934-936 / 926 / 915

(inlägget publicerat 14/12 klockan 07:05)

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar