Teknisk analys OMXS30 kl 12:30

Teknisk analys OMXS30 kl 12:30
omxs30real58Efter en stark uppgång i likhet med övriga Europa drog OMXS30 av på gasen efter att ha avancerat området kring 914 punkter, där en andhämtningspaus tog vid. Swedbank rusar på rykten om uppköp och är börsens mest omsatta aktie. I skrivande stund stiger aktien med 6,3 procent och avsluten går nu på 67,50 kronor.

Sentimentet är positivt och nästa motstånd är primärmotståndet kring 925-930, som jag skrev i morse får vi se om momentumet räcker för att nå dit för ett nytt test.

omsattning2MACD-histogrammet har avtagit sedan säljarna tryckte tillbaks köpdominansen som pågått sedan öppningen imorse.

Om inget nytt tillkommer eller om USA sätter press på indexen är förutsättningen trots allt störst för vi får se en konsoliderande start på eftermiddagen, möjligen en fortsatt uppgång om än svagare. Jag håller koll på 914- och 910-nivåerna för utbrott. 

Bästa bransch är hittills idag är energi och finans. Telekom och IT går sämre.

Frågan är nu om indexet tar sig igenom motståndsområdet kring 925-930, eller om det efter konsolideringen bär av nedåt. Ett är säkert – det är ingen som vet, men du kan gissa i undersökningen nedan.

Ni som deltagit på mina kurser vet att jag ibland nämnt en duktig och underhållande trader som heter ”Calle”. Jag blev så glad imorse när jag läste att Calle kommer att föreläsa hos Derivatainfo.com

Calle skriver i sitt nyhetsbrev idag:

”Ingen verkar riktigt veta var vi just nu befinner oss, men att förvänta sig ytterligare 30 procents uppgång närmaste halvåret är det nog få som vågar satsa sina pengar på.”

”Så har vi inte lärt oss någonting? Tar vi alldeles för stor risk? Frågan är svår att svara på men vi kan nog förvänta oss ännu mer turbulens i framtiden. Dessvärre! Däremot, vad allt fler börjar få upp ögonen för är förmågan att kunna ta saken i egna händer istället för att bittert bara titta på när marknaderna havererar.”

”Jag fick den bredaste och bästa av utbildningar från flera delar av världen och kunde bolla teorier och scenarion med ytterst kunniga kollegor, bara för att inse att den viktigaste biten består i att kunna få till sig hur man själv ska härleda all denna teori. Den biten fick jag lära mig själv, som alla andra gjort innan mig.”

Har Ni tid och möjlighet rekommenderar jag Er att gå på någon av Calles föredrag.

—————————————————————————————————————————

Bryter OMXS30 upp- eller ner? Du kan gissa nedan:

[poll id=”21″]

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar