Teknisk analys: OMXS30 kl 10.34 Inside day med risk för nedåtåka

Klockan 10:34 Precis som väntat steg Stockholmsbörsen inledningsvis men snart mattades momentum av och så även kursen. Nu faller indexet tillbaks in i den kanal jag nämnde imorse. När det detta skrivs ligger indexet på 0,1 procent plus på 775 men ser ut att fall ner i konsolideringskanalen mellan 770 och 775 igen, i väntan på ytterligare styrning.Omsättningen ligger nu på 3,5 miljarder kronor. Just nu befinner sig indexet i en insideday formation och bryts inte öppningskursens högsta och lägsta nivå, är det inte myket att göra. Min ”översiktsplanka” ligger alldeles för horisontellt för att ens tänka på att ta position. Bryts golvet i insidedayformationen på 774 kommer vi få se ett snabbt test av stödnivån kring 770, bryts även detta stöd kan det bli en spännande resa nedåt.

omxs301034

Siffrorna igår över vad amerikanska konsumenter tror om framtiden gav en rejäl injektion i maskineriet, men nu har de flesta sansat sig och tänkt igenom betydelsen av siffrorna, det är ju trots allt bara förväntningar, till stor del påhejade av Obama.

Ericsson som är mest omsatt ligger på nu på en måttlig uppgång på 0,58 procent och avsluten går på 68,90.

Banker fortsätter att pressas och blankningarna i Swedbank tilltar. Aktien faller idag hela 6,27 procent och ligger nu på 47,70 och tack vare den nya blankningsvågen är aktien näst mest omsatt. Även SEB backar ordentligt men Nordea går emot strömmen och stiger.

Verkstadsaktier klarar sig ganska bra och Sandviken ligger runt nollstrecket.

Lita inte på vad du läser, tänk själv. Se inte för många ljus i tunnlar som kan visa sig vara hägringar!

Läs även: Uppåt på börsen, Ökad förlust för Morphic, Storförlust för MorphicBörsen öppnar svagt uppåt

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar