Teknisk analys OMXS30 inför jobbstatistiken

omxs30real5minOMXS30 ligger som väntat och väntar på jobbstatistiken från USA vid 14.30. Kommer det bli en svag uppgång till det sekundära motståndet vid 900-nivån eller tar sig indexet igenom och på nytt testar 925-nivån som testades förra veckan och i fredags förra veckan. På nedsidan har vi ett sekundärt stöd vid 868 och ett primärt stöd vid 850 som sammanfaller med både fib 61,8 och golvet i den stigande trendkanalen. Bryts denna nivå ritar jag om kartan, i annat fall verkar det vara fritt upp mot 950-980.

 

omxs30real29

Omstättningen uppgår till 5,16 miljarder kronor klockan 12.30.

Ericsson, följt av Swedbank och SEB A är de högst omsatta, där bankerna för tillfället går bäst.

marknad1

 

Konsumentrelaterade produkter, verkstad och finansrelaterade aktier går bäst. Sämt går det för råvaror och energiaktier.

sektorer64

 

Inte helt oväntat har vi fått besked om att arbetslösheten fortsätter att stiga i Litauen.

Ledande indikatorer kl. 12.30 visar att de amerikanska terminerna pekar på en uppgång, dock måttlig (än så länge) och Kina stängde på ett tydligt plus. Oljepriset fortsätter att backa. Guld backar men metallprisindex stiger något.

indikatorer72

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar