Teknisk analys OMXS30 fredagen 23 oktober

omxs30real60minTeknisk analys OMXS30: I likhet med övriga börser i Europa pressades OMXS30 av det kraftiga fallet som avslutade USA-börsen i onsdags. Ericssons rapport kom som salt i såret och börsen föll kraftigt i inledningen av torsdagen för att testa av jämviktsnivån 921. Avslutningen blev ganska stark och fick stöd av USA-börsen.  Omsättningen var hög, till stor del beroende på utförsäljningen av Ericsson som stod för 26 procent av börsens totala omsättning, 4,75 miljarder kronor. Om man räknar bort den onormala omsättningen i Eric ligger OMXS30-omsättningen precis i nivå med de senaste 15 dagarnas snitt.

omxs30reallongIndexet ligger nu och slår i en kanal mellan 926 och 950 och fortsättningen blir mer och mer oförutsägbar. Nu närmar sig kursen motståndsnivån som utgörs av den fallande trendlinjen som förbinder toppnoteringarna efter starten på nedgången i mitten av 2007.

USA-börserna har nu bildat formationer för uppgång, tvärtemot vad jag trodde igår. Det är så det är med teknisk analys daytrading, det gäller att inte fastna. Trots allt tycker jag att det finns flera tecken på att det går tungt när indexen närmar sig primärmotstånden.

Osäkerheten tilltar och indexet har kört fast lite i det nuvarande intervallet, den starka avslutningen och utvecklingen i USA kommer troligen att prägla inledningen idag på väg mot 942 och eventuellt 950-nivån.

Räkna inte med några längre resor förbi stöd- och motståndsnivåerna idag. Förmodligen får vi se en uppgång mot 942 för att sedan avvakta statistiken och USA i eftermiddag.
Motstånd: 930 / 942 / 951
Stöd: 921 / 900

(inlägget publicerat 23/10 klockan 07:41)

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar