Teknisk analys OMXS30 fredag 6 november

omxs30realdag15Teknisk analys OMXS30: Torsdagen öppnade nedåt, men tiotiden vände indexet vid 926 för att sedan dra sig uppåt i väntan på den tongivande amerikanska statistiken. När kursen testade av öppningsnivån i samband med den amerikanska statistiken blev det ordentligt tryck uppåt. Uppgången fortsatte till klockan 16:45 då  köpsidan började säkra av och ta hem vinster. Uppgången skrevs till slut till 0,7 procent och 944 punkter. Omsättningen uppgick till 16,6 miljarder kronor, vilket inte är speciellt övertygande.
Kurserna är nu till stor del informationssyrda och marknaden är svårbedömd.

omxs30real74I dagsdiagrammet har jag tidigare visat att tyngdpunkten fallit ner i nedre delen av den uppåtgående trendkanalen som startade i mars. Vändningarna uppåt och nedåt när gummisnodden sammanfallit med tangering av golvet och taket i kanalen har indexet dragits tillbaks till jämviktslinjen. Den senaste månaden har indexet befunnit sig i en sidledes rörelse med begränsningarna 950 och 915.

Trenden är fortfarande obrutet uppåt och ni som inte enbart handlar på dagsbasis bör fortfarande navigera uppåt, så länge MA-100 pekar uppåt och kursstaplarna befinner sig på ovansidan om trendlinjen. Bryts de nämnda nivåerna kan ni möjligtvis anpassa positionsstorlekarna för att minimera risken.
in-x60min260-minutersdiagrammet präglas fortfarande av osäkerhet och begränsningarna 950 och 915. Igår var det tredje gången indexet testade 950-nivån, men misslyckades att bryta taket under de senaste tre veckorna.

Det är utmanade att sia om vilket håll utbrottet sker, jag tror därför jag lägger ut en enkät och ser vad läsarna tycker (den är längst ner i detta inlägg).

Med risk för att bli tjatig så är det viktigt att hålla koll på stöd- och motståndsområden och inte tro att det blir några längre resor.
Lycka till!

Motstånd: 952 / 964
Stöd: 926 / 915 / 910 / 906 / 900 / 860

(inlägget publicerat 6/11 klockan 07:40)

 

[poll id=”22″]

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar