Teknisk analys OMXS30 fredag 5 februari

omxs30realdag68Teknisk analys OMXS30: Oj oj oj.. Ropen och hånen hördes igår bara från ena läktaren, igår var det säljarnas dag. Köparna försökte under några minuter i inledningen men det var helt fruktlöst. Gårdagen var som en hockeymatch. Första perioden satte säljarna sig i respekt, i andra perioden hade peptalken i pausen stärkt köparna något och de lyckades hålla kvar kursen kring stödnivån. I sista perioden var det inget att göra, säljarna fullständigt krossade allt motstånd som köparna försökte sig på. Stängningen var svag på dagslägsta 948,6 vilket innebar en nedgång på hela 2,2 procent, den enskilt största nedgången sedan den 26:e november. Omsättningen uppgick till 18,5 miljarder kronor, vilket är 14 procent högre än det dagliga genomsnittet i år.

omxs30analys5Det negativa framtidsutsikterna stärktes definitivt igår, även om man aldrig skall dra några slutsatser efter en dags nedgång. När börsen går upp är de stora elefanterna rädda för att missa tåget och köper, men så fort det blir lite motvind tar de omgående skydd och hoppar av.

Det var länge sedan det var så kul på börsen som nu. Äntligen händer det lite och nu kan belackarna av TA eller FA med för den delen sitta och svettas. Nu gäller det att följa modellen och ta den lättaste vägen, inte att kämpa emot börsklimatet.

MACD-diagrammet vände ned, precis enligt det scenario jag skrev om igår. Denna omvända trampolin kan ge en enorm energikick till en rejäl nedgång. Passeras MA-100 med en stängning under medelvärdet de närmaste dagarna kan det bli ett riktigt spännande störtlopp.

I S&P 500 analysen tidigare idag tittade jag på 60-minutersdiagrammet och mycket av det jag skrev gäller även för OMXS30, indexen har följts åt väldigt väl och jag vill påstå att den svenska börsen inte varit speciellt mycket starkare (bortsett från vid H&M-rapporten) än S&P 500 om man korrigerar för dollaruppgången som drar upp bottnarna till precis en horisontell linje som för OMXS30.

Den formation som formerats de senaste dagarna är mycket intressant. Efter tre ”blåa dagar” där köparna dominerade fick vi en neutral stapel där köparna först dominerade, dock knappt, för att under samma dag tappa matchen till säljarna och sedan eliminerade köparna åter den röda färgen och skapade en ”doji”, vilket är ett Candlestick som säger oss ”vänta på mer information”. Och mer information fick vi och det rejält! Efter att ha varit uppe och vänt som en blå stapel, precis i ovankant på föregående doji fullständigt krossar säljarna allt motstånds köparna satt upp, inte bara eliminerar de all blå färg, de börjar producera sin egen färg och med sådan kraft att de bryter lägsta nivån även på dagen före och lyckas nästan passera botten på nästa stapel oxå innan klockan ringer och köparna räddas på nio.

Nästa stöd hittar vi i form av MA-100 och sedan kring fib-nivån 939-942 följt av 925. Idag tror jag det räcker med ett test av nivån kring 942 då gummisnodden troligen är så spänd att vi får se en snapback under någon dag.

Som jag sagt så många gånger förr gäller det att hålla koll på rapporter och nyheter (inte minst i eftermiddag) som kan kullkasta allt på bråkdelen av en sekund.

 

Motstånd: 952-955 / 966 / 975 / 986
Stöd: 942 / 933-935 / 925 / 915 / 870

Inlägget publicerat 5/2 klockan 07:29

Etiketter: daytrading, day trading, daytrading tips, teknisk analys omxs30, teknisk analys, winning trading, winningtrading, börsen idag, aktier, index, terminer, bästa börsmånaden

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar