Teknisk analys OMXS30 fredag 22 januari

omxs30realdag58Teknisk analys OMXS30: En stark öppning med stöd från en positiv utveckling i asien drog under några minuter upp indexet, som snabbt därefter föll tillbaks ner mot öppningskursen. Efter en något skvalpig inledning i USA där det blev lite pingpong en stund tog säljarna tag i matchen och fullständigt eliminerade allt motstånd från köparna, med besked. Indexet stängde i stort sett på dagslägsta och slutnoteringen skrevs till 954 punkter, en måttlig nedgång på 0,4 punkter kan tyckas. Värt att notera är att indexet föll med 17 punkter på en halvtimma. Omsättningen uppgick till 18 miljarder kronor, vilket var 25 procent högre än genomsnittet de senaste tre månaderna och 21 procent högre än årets snitt. Ett klart styrkebesked för säljarna och ett svaghetstecken från köparnas sida. Denna siffra säger idag mer än alla övriga tekniska indikatorer.

omxanaly3Äntligen börjar det hända lite efter den senaste tidens jojo-liknande rörelse. Igår bröts golvet i den stigande kanal som varit intakt och obruten sedan i juli. Både MA-20 och MA-50 punkterades och det är ett tydligt svaghetstecken.

Personligen gillar jag att vid dessa lägen att titta på utseende på candlesticken i veckodiagrammet där de tilltagande svansarna i den övre delen, de är mer än 50 procent både denna och föregående vecka. Den doji-formation som förra veckans CS utgjorde är en typisk vändningsformation och innevarande veckas dominans av säljarna är tecken på att det kan vara en toppformation. Nu skall man självklart inte springa ut och ”låta DI.se” efter två dagars nedgång, men man skall vara lyhörd och lyssna på de varningssignaler som formationerna definitivt utgör.

MACD har nu åter vänt ner och indikerar sälj. Denna säljsignal förstärks om MACD-linjen passerar ner under nollnivån, detta kommer i så fall att sammanfalla med en punktering av MA-100 och då kan det definitivt gälla att hålla i sig för det är en bit ner till nästa stöd som utgörs av 860-nivån (på vägen ner är det några tidigare småstöd kring 915 och 900).

Helt klart ett mycket spännande läge där allt tyder på en fortsatt nedgång för att testa av hur starkt MA-100 orkar hålla emot. Kursstaplarna har inte varit under MA-100 sedan i början av april förra året!

Motstånd: 967 / 978 / 986 / 996 / 1010
Stöd: 956 / 950-952 / 924-926 / 915

Inlägget publicerat 22/1 klockan 07:23

Etiketter: daytrading, day trading, daytrading tips, teknisk analys omxs30, teknisk analys, winning trading, winningtrading, börsen idag, aktier, index, terminer, bästa börsmånaden

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar