Teknisk analys OMXS30 fredag 12 februari

omxs30realdag73Teknisk analys OMXS30: Torsdagen gav inga nya besked lite upp, långsamt ner och lite chansningar och förhoppningar på slutet. Efter en halvtimme fick vi brakeoutnivån uppåt och dagshögstanoteringen vid motståndsnivån 950. Därefter var det svagt fallande kurser under hela dagen till strax innan stängning då USA höll oss i handen och avslutningen blev stark. Slutnoteringen blev en måttlig uppgång på 0,7 procent till 943,7. Omsättningen uppgick till 15,4 miljarder kronor vilket var 5 procent lägre än genomsnittet i år men 9 procent högre än de senaste tre månadernas genomsnitt.

Konsolideringen är vi alla bekanta med vid det här laget, osäkerheten är stor vilket utvecklingen under gårdagens handel vittnar om. Igår formerade indexet en inside day som tydligt visar att osäkerheten är stor. 

omxs30analys10Det mesta är redan sagt och vi navigerar vidare och håller koll på de närmaste stöd- och motståndsområdena. På ovansidan är det 977 som är den första anhalten och på nedsidan är det 935 följt av 919 som skall passeras.

Frågan är nu om det utbrottet sker uppåt eller nedåt från konsolideringen. Jag tror det blir en väldigt osäker inledning på dagen med små rörelser (om inte någon oväntat nyhet, rapport eller statstik kullkastar allt). I dessa väntans tider har nyheter en förmåga att ge större utslag än i vanliga fall.

Så länge begränsningslinjerna är intakta förväntar jag mig fortsatt jojo-trading.

I det kortare perspektivet, som jag anser är det som skall bestämma just nu är det vattenpass som gäller. Inga histogram att tala om, horisontella major EMA, platt, plattvatten. Det gäller att sitta still i båten tills det händer något.

En öppning under 935 behövs för lite nedåtåka, bryts även 919 kan det bli riktigt skoj. En öppning över 950-952 och jag tror att placerarkollektivet intar en mer positiv syn inför helgfirandet.

Motstånd: 950-952 / 956 / 973-977 / 986
Stöd: 935-938 / 919-922 / 860-870

Inlägget publicerat 12/2 klockan 07:36

Etiketter: daytrading, day trading, daytrading tips, teknisk analys omxs30, teknisk analys, winning trading, winningtrading, börsen idag, aktier, index, terminer, bästa börsmånaden

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar