Teknisk analys OMXS30 fredag 11 december

omxs30realdag35Teknisk analys OMXS30: Torsdagen bjöd inte på några större sensationer, några försökte vara smarta innan rapporterna kl 14:30, men det gick inte så värst vidare för dessa. Om Ni tycker att jag låter som en papegoja och upprepar allt hela tiden, beror det på att det egentligen inte är något nytt som händer. Hela gårdagen låg inom första timmens rörelse och högsta noteringen kom tio sekunder innan den amerikanska statistiken, smart. När dagen stängde var det på 947 punkter, vilket motsvarar en uppgång på 0,2 procent. Omsättningen uppgick till 11,8 miljarder kronor, vilket är 22 procent mindre än de senaste 5 dagarna och 16 lägre än de senaste tre veckornas genomsnitt. Överlag är det extremt små volymer på världens börser, alla avvaktar de förväntade utbrotten.

omxs30real94Nu en ”IC-formulering”, som trots allt är det som gäller just nu: – För att det skall bli förutsättningar för ett rally måste 977 passeras och sedan skall kursen stänga ovanför denna nivå. Skall vi se en större rekyl eller börja leta efter säljknapparna skall index ner under åtminstone 925, helst 915-nivån och stänga under denna nivå. Krävs inga större studieskulder för att räkna ut det, eller hur?

Egentligen skulle jag kunna upphöra med dessa dagliga analyser fram till någon av dessa nivåer bryts, det är bara att ta sikte på golvet och taket i den stigande trendkanalen och köpa vid golvet och sälja vid tangeringen av den fallande motståndslinjen på MACD-diagrammet.

Det enda som är spännande nu är att se om det kommer att ge en extra skjuts och en vändningen uppåt när och om MACD vänder och tar fart vid nollan, bryter den blå MACD-linjen ner genom nollinjen kan det vara starten på rekylen, men än så länge är det väntans tider och en något högre gard som gäller.

Jag önskar alla läsare en trevlig tradingdag!

Motstånd: 964-966 / 974-976 / 986
Stöd: 944-946 / 934-936 / 926 / 915

(inlägget publicerat 11/12 klockan 07:04)

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar