Teknisk analys OMXS30: Börsen trillar under kritisk nivå

Börsen började uppåt under de första minuterna, men vände sedan nedåt i linje med övriga europeiska börser och precis som de asiatiska börserna gjorde på slutet. Den kritiska stödnivån vid 895-900 har nu brutits, dock återstår det om det är ytterligare ett falskt utbrott eller ej. Det som tyder på att säljarna tar över mer och mer är aktiviteten i varje stapel där säljarna helt dominerat sedan 09.30. När 900 passerades tilltog volymerna och hittills (kl 11.10) ligger omsättningen på 4,8 miljarder kronor vilket är högre än snittet vid denna tid de senaste veckorna.

Det gäller att se upp på volymerna och vilken kraft det blir i rekylen. Med risk för att bli tjatig är det ett mycket kritiskt läge nu, skall köparna ta det säkra före det osäkra och ta hem vinsterna inför det som ”komma skall”, eller vågar man lita på trenden och det positiva sentimentet och alla gröna skott, det vet vi snart…

omxs30real24

 

De kinesiska inköpschefers konfidensindex steg till 54,0 i augusti, från 53,3 under juli vilket inledningsvis fick kineserna på bättre börshumör, men den senaste timmen försvann tålamodet, säljarna tog över och börsen slutade på minus även idag.

Bankerna är hittills dagens förlorare med Nordea som största sänke med en nedgång på 2,3 procent. SEB backar 1,8 procent och Swedbank 1,3 procent.

Bland förlorarna hittar vi även Nokia som jag skrev om imorse med en nedgång på 2,2 procent till 97 kronor.

Ericsson är hittills dagens mest omsatta aktie, nedgången skrivs just nu till måttliga 0,4 procent. AstraZeneca är dagens näst mest omsatta aktie och även Astra klarar sig bättre än börsen som helhet och backar endast 0,15 procent.
Beskedet om Annika Falkengrens lön smakar lite beskt i munnen när vi alla vet hur resultatet egentligen var för SEB 2008. Det kan bara stavas girighet och stärker definitivt inte varumärket SEB.

sektorer59 
De ledande indikatornerna kl 11.10 visar jämfört med tidigare i morse (se inlägget nedan) att de kinesiska börserna vände ner så pass kraftigt i slutet att den tydliga uppgången vändes till ett svagt minus. Taiwan som stängde någon timme tidigare räddades av klockan och slutade på ett tydligt plus, men det hade inte varit resultatet nu. Hela europa är nedåt och Tyska DAX backar 1,3 procent. Råvarorna har vänt nedåt nu på morgonen.

indikatorer67

Läs även: Smårasistisk kopia tar över efter Kamprad (dagensPS). Stjärnentreprenören varnar för kollaps (dagensPS). Ketcupeffekten för tillväxten (DN). Budgetunderskottet 201 miljarder (DN). Räntan höjs till 2 procent nästa år (DN SvD)). Återhämtningen bekräftad (SvD). Industrin svagt uppåt (SvD). Bilförsäljningen faller mindre (SvD). Aktierna som klarar fallet (AFV). Borg ser -200 miljarder (AFV). Mörka moln över Ericsson (VA). Därför måste medierna ta betalt på nätet (VA)

*

 

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar