Teknisk analys Nokia SEK 4/11

noki-sekTeknisk analys Nokia: Aktien ligger i en fallande trend i en konsolideringsformation där volymen har avtagit. Inom kort kommer aktien att bryta ur konsolideringsformationen och tiotusenkronorsfrågan är naturligtvis om utbrottet sker upp eller ner.

Det som talar för att utbrottet kommer att ske nedåt är att den längre trenden pekar nedåt och aktien ser svag ut.

För ett utbrott uppåt talar tekniskt att aktien har noterat den lägsta nivån och testat golvet i konsolideringskanalen utan att bryta ner. Bottnarna hos MACD-kurvan blir högre och det korrelerar med bottnarna hos kursstaplarna, dessutom håller MACD-histogrammet på att bryta upp genom nollinjen.

Fundamentalt: Aktien rasade rejält efter kvartalsrapporten den 15 oktober och aktien rasade 15 procent. Resultatet för det viktigaste området mobiltelefoner var dock bättre än väntat, men bolaget tappar marknadsandelar till konkurrenterna.

P/E talet på 11,5 är med dagens mått mätt ganska lågt och innebär att bolaget med dagens kurs värderas till 11,5 gånger årsvinsten.

Kunderna anser enligt en ny marknadsundersökning av Infonetics Research att Nokia-Siemens Networks är bäst i branschen.

Slutsats: Ett utbrott kommer inom kort. Bryts golvet i kanalen kan det bli ett nedåtåka mot 82 kronor. Håller golvet återfinner vi taket i kanalen runt 100-102 kronor, ett utbrott över denna nivå är en klar köpsignal med en första anhalt kring 122 kronor, en fortsatt uppgång och nästa etappmål ligger runt 133 kronor. Väljer du att köpa aktien bör du placera nödutgången tajt, på 89,50.

Varning för kapitalmarknadsdagen i december där det förväntas en hel del positiva signaler, alltså risk för besvikelser och bakslag.

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar