Teknisk analys Meda och hälsovård

Teknisk analys SX35PI: Hälso- och sjukvård har avancerat runt 20 procent sedan årsskiftet, vilket kan jämföras med OMXS30 som tuffat på över 35 procent under samma tid och de senaste fem åren gäller i stort sett precis samma utveckling. Kontentan av detta resonemang är att hälsovård släpar efter övriga aktier på Stockholmsbörsen.

Intressant är att notera att indexet för andra gången på kort tid testar motståndsnivån runt 232 som jag tror är det som behövs för att vi skall få ett lyft. Amplituden är minimal för sektorn, vilket kan innebära dels en kraftsamling som efter punktering av motståndet kan ge bra skjuts uppåt. Misslyckas försöket och indexet trillar under den brant stigande trendlinjen kan det naturligtvis bära av söderut, men min kvalificerade gissning är att det är uppåt som gäller och att den dubbelbotten som bildades av oktober och april-bottnarna var startskottet på uppgången. Den medellånga triangelformation som håller på att bildas indikerar att att ett utbrott åt något håll kommer att ske någonstans runt 240.

halsa

 

Teknisk analys Meda: Meda har sedan årsskiftet släpat efter hälsovårdsindex, men har tagit sig ordentligt den senaste månaden och har nu utvecklats några procent bättre sedan årsskiftet. Utbrottet genom 61 kronor torsdagen den 3/9 med rejält tilltagande volym ser jag som ett tydligt styrketecken och anser att det ytterligare styrker den rekommendation jag gjorde av Meda i mitt inlägg den 1/9-2009 (läs det här).

Jag gillar när stigande bottnar i en uppgång är så tydliga som de är i Meda (se diagrammet nedan, där jag ringat in bottennoteringarna det senaste året. ytterligare en positiv indikator som förstärker min positiva syn på aktien är att volymen ligger klart över medelvärdet de senaste 60 dagarna i samband med uppgångarna. Så länge inte golvet i den stigande trendkanalen bryts är det bara att surfa ”meda”.

Inital stop loss 61 kronor.

meda-a1

 

Fler analyser idag: Börsen skall mycket än (dagensPS). Uppåt, här är aktien som rycker 30 procent (dagensPS). Teknisk analys (Nyhetskanalen). Dags att skjuta sig ur raketen (dagensPS)

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar