Teknisk analys Meda A – avvakta rapport

meda-a2Teknisk analys Meda A 091102: Imorgon kommer Meda med sin kvartalsrapport, det är alltså vansinnigt att ta position innan rapporten. Denna analys är tänkt som en statusrapport och bra som rigg när kursen tar fart, förutsatt att det blir i riktning med börsklimatet.

Meda befinner sig i en uppåtgående trendkanal, men har sedan toppnoteringen (för i år) den 14 oktober befunnit sig i en kanal mellan fib. 61,8% och 50%. Stödet kring 60,00 kronor har vid flera tillfällen utgjort ett starkt stöd, detta gäller nu som säkerhetsnivå.

Jag är positivt inställd till Meda och ser en potential upp mot 72 kronor så fort aktien tar sig upp genom konsolideringskanalen. Både de stigande topparna och bottnarna i kombination med den stigande trend aktien befinner sig kan vara tecken på ett utbrott uppåt.

Volymbalansen är positiv med stigande volymer i uppgångarna, den låga volymen i konsolideringen är naturlig i väntan på rapporten.

Sker ett utbrott uppåt och även börsklimatet är positivt ser jag en bra potential i aktien. Faller aktien under stödlinjen rekommenderar jag att halvera innehavet och ner under 60,00 kronor anser jag att kartan skall ritas om.

Analytikerna (som vi inte skall lyssna på…) tror på ett resultat på 941 miljoner kronor och en omsättning på 3 018 miljoner kronor. Bolaget är dock relativt hårt skuldsatt.

Motstånd: 66,50 / 72
Stöd: 64 / 61,50 / 60

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar