Teknisk analys: Börsen klockan 10:45

Klockan 10:30 Stockholmsbörsen öppnar kraftigt uppåt i likhet med övriga börser i Europa, med stöd från den positiva utvecklingen i Asien idag på morgonen och den starka stängningen i USA i fredags.

Nu ligger oMXS30 på plus 2,1 procent och omsättningen uppgår nu till 3,3 miljarder kronor.

Bankerna stiger efter en hel veckas press. Swedbank ligger på 5,5 procent plus när detta skrivs.

Kinas insköpschefsindex och den ökade produktionen har fått verkstads- och cykliska aktier att gå bra nu på morgonen. Sandviken noteras nu på 4 procent plus och Atlas Copco ligger inte långt efter på 3,95 procent plus.

Råvaror och oljepriset fortsätter att stiga, vilket avspeglar sig i kurserna. Lundin Mining stiger hela 5 procent, Boliden 2 procent, PA Resources 4,8 procent och Lundin Petrolium stiger med lite mer måttliga 1,8 procent.

Inköpschefsindex för den brittiska industrin steg till 45,4 i maj, jämfört med 43,1 i april. Förväntningarna låg på 44.

Kopparlagren fortsätter att minska, denna veckan har de minskat med 300 ton till 311.975 ton. Det avspeglar sig hos råvarurelaterade aktier.

OMX har nu nått nivån jag nämnde i morse runt 790 och momentum har helt avtagit. Troligt är att vi får en avvaktande handel fram till nyheterna om GM och Obama talat. Senare i eftermiddag kommer en del statistik. Men det blir nästan alltid helt platt och avvaktande efter en kraftig inledning på måndagarna. Det är fint väder och jag sitter inte och plågar mig med platta kurser, bättre att vistas utomhus fram till klockan två.

omxs30real1048

Här nedan ser ni utvecklingen för de mest omsatta aktierna klockan 10:50, mest omsatta till vänster och sedan i fallande ordning (klicka på bilden för att se den i full storlek).

omsattakl1030

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar