Teknisk analys av OMXS30 inför fredagen 9:e oktober

I fortsättningen kommer det bli något annorlunda. Jag kommer först att göra en teknisk analys av OMXS30, som jag lägger ut runt 07.00. Vid 08.30 kommer som vanligt omvärldsanalysen. Hoppas Ni tycker den nyordning är bra, annars får ni gärna komma med feedback.

omxs30realdag6Teknisk analys OMXS30: Stockholmsbörsen har stigit med 3,1 procent under veckan, där tre av fyra dagar varit stigande. Igår steg börsen, till stor del påhejad av den positiva starten på rapportsäsongen. I måndags skrev jag att vi kunde förvänta oss några dagars uppgång efter den spända gummisnodden.

Gårdagen inleddes med en uppgång på nästan 1,5 procent för att sedan backa tillbaks i väntan på den amerikanska statistiken och USA-öppningen. Till slut stängde börsen upp med 1,1 procent på 895 punkter. Omsättningen igår uppgick till 12,2 miljarder kronor vilket är strax under genomsnittet för de senaste 15 dagarna.

Jag är neutral till börsutvecklingen de närmaste veckorna. Bryts stödet vid 860 tror jag på ett scenario med nya nedgångar. Orkar indexet upp över 900 är chansen stor för ett nytt test av 925-930 nivån som behöver passeras för att det skall bli tillräcklig kraft för en nu uppgång.

Gummisnodden som var hårt spänd i måndags har nu stigit tre av fyra dagar och börjar plana ut och kan vara ett tecken på att uppgången så smått börjar avta.

omxs30realtimme1I 60-minutersdiagrammet ser vi att momentum sedan i mitten av onsdags varit platt och avvaktande. Uppgången sedan i onsdags har misslyckats tre gånger runt 895-900 nivån.

Så länge indexet befinner sig i den korta stigande trendkanalen tror jag på en uppgång, även om takten avtar och får svårare att ta sig igenom 900-nivån för varje misslyckat försök.

 

Bryts 883-885 nedåt kan stödet åter testas vid 860, om indexet tar sig igenom 900 tror jag på en ny attack av primärmotståndet kring 925-930.

 

Läs även: Sanningens minut närmar sig (DagensPS). Bernanke villig att strama åt (DagensPS). Positiv dag på Wall Street (DagensPS). Peter Malmqvist spår fortsatt rusning på börsen (DagensPS). Solig dag på Stockholmsbörsen (DagensPS). Bank of England höjde inte räntan (DN). Guldet på fortsatt toppnivå (DN). Statliga garantin förlängs (DN SvD). Fortsatt uppåt i Asien (VA AFV). Telekom sämsta sektorn på Wall Street (AFV). Bråk i läkemedelssektorn (AFV). Klädhandeln sjunker (AFV). Fed redo att stram upp ekonomin (AFV). Finansfolket slipper krisen (SvD). Lägre aktivitet i svensk ekonomi (SvD)

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar