Teknisk analys: AstraZeneca – neutral

När jag tittade på AstraZeneca för några veckor sedan skrev jag att det kunde vara ett starkt motstånd att passera vid 350. Denna motståndsnivå visade sig än så länge hålla emot vidare uppgång. Den kortare stigande trendkanal som aktien pendlat i sedan slutet av mars och som bröts den 16/6 har nu aktien trillat tillbaks ner i efter misslyckandet att ta sig igenom nivån runt 350. Min grundsyn är fortfarande positv, men som jag skrev i förra analysen måste vi vara noga med stöd- och motståndsnivåer. Så länge kursen håller sig väl ovanför MA20 ser jag inga problem utan att ett fortsatt avancemang kan fortsätta, dock har kursen nu fallit tillbaks så mycket att jag vill se de närmaste dagarna om trenden fortsätter att falla ner. Jag är neutral och avvaktande till AstraZeneca de närmaste dagarna.

Det som talar för en vidare uppgång är att AZN brukar gå bra när börsyran svalnar av. I det fall vi kan se att AstraZeneca åter lägger sig i kanalen kan MA20 utgöra ett stöd för att åter se ett brott uppåt igen. Flera positiva rapporter om behandling av lungcancer och höjda rekommendationer från Citigroup och UBS kan ge draghjälp när kursen väl vänder uppåt.

Mot en uppgång talar att bägge försöken att bryta upp genom motståndsnivån runt 350 misslyckats. Bryter AZN ner under 330 är det inte mycket som håller emot förrän vid stödet runt 310. En divergens har bildats i samband med vändningen vid 350-355 och därefter har stödnivåerna passerats nedåt. MACD har redan brutit av nedåt och de trendföljande indikatorerna ligger inte långt efter.

Bland analytikerna är det 15st som rekommenderar köp, men bara 7st som rekommenderar sälj.

aznrek

Motstånd: 350 / 372
Stöd: 318 / 310 / 280

azn

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar