Teknisk analys: Annika Falkengren / SEB

Det har varit en minst sagt turbulent vecka för SEB och det finns nog inte en tidning eller nyhetsbyrå som inte skrivit om karusellen kring SEB och lönlyften som inte skulle kommit ut i pressen. När vi som håller på med teknisk analys tittar på utvecklingen i ett bolag sker det med olika tekniska indikatorer. En kurs som divergerar (avviker från indikatorn) sägs vara nära en vändning.

Jag vet inte om denna indikator AFI (står det för Annika Falkengren Indicator kanske) är relevant? I Då skulle i så fall 24 miljoner vara totala löneuttaget för 2008, inkl optioner, tjänstefolk och pensioner. När jag läser på om denna indikator verkar man ha bytt ut momentumbegreppet översåld, mot ”overpayed”. Vi kan då utläsa att något är på gång, en trendvändning kanske, eller en krasch. Indikatorn är för ny för mig, får följa den ett tag tills jag lär mig exakt hur den fungerar… 

afi

Läs gärna Cornucopias intressanta artikel om att göra en extrempudel. Avslutningsvis lite att lägga till pensionssystemet som jag nämnde i min morgonartikel i går morse, läser ni på bloggen life of a stockman.

Fortsatt trevlig lördag, efter en liten promenad med hunder har jag nog mer som behöver ut :-).

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar