Teknisk analys: OMXS30, S&P 500, DJIA, Nasdaq, Dax, Nikkei

I detta inlägg jämför jag ett antal intressanta index för att inte ”snöa in” och bara titta på de kortare rörelserna.

omxs30realvecka2Teknisk analys OMXS30: Stockholmsbörsen har befunnit sig i en stigande trendkanal sedan i slutet av mars. Nyligen passerades den viktiga 50-procent nivån som innebar att mer än hälften av fallet sedan 2007 har passerats. Närmast är det två viktiga motstånd som behöver passeras för att uppgången skall ta fart, den fallande motståndslinjen (idag runt 965) och därefter är det årshögstanoteringen på 977 som behöver passeras för att undvika en ”W-formation”.

I torsdags var indexet nere och vände strax under golvet i den stigande trendkanalen, det krävs dock en tilltagande volym och att indexet etablerar sig på nedsidan några dagar, för att inte bli ett falskt utbrott. Det börjar se lite ansträngt ut och ett utbrott är nära, upp eller ner vet jag inte men så länge trenden är obrutet uppåt är det störst sannolikhet att det är uppåt vi skall.

in-xvecka1Teknisk analys S&P 500: Indexet börjar se mer och mer ansträngt ut, det är små volymer och 50-procentnivån håller fortfarande emot för vidare uppgångar. Närmast är det den fallande motståndslinjen som idag befinner sig på ungefär 1160. De allt mindre rörelserna tillsammans med små volymer de senaste två veckorna indikerar att ett utbrott närmar sig.

I den allt tajtare kanalen är det viktigt att bevaka stöd- och motståndsnivåerna nedan.

Motstånd: 1111-1114 / 1122 / 1160
Stöd: 1083-1086 / 1045 / 1014

compxveckaTeknisk analys Nasdaq: Compx ligger i stigande trendkanal och har passerat upp genom både den fallande motsåndslinjen och 50-procentnivån. Candlestick-formationen där köparna fått allt större motstånd och säljarna ser ut att ta över väger tyngre och tyngre i den negativa vågskålen.

Så länge begränsningslinjerna i den stigande trendkanalen inte bryts är dock sannolikheten större för en uppgång.

Motstånd: 2205-2207 / 2216
Stöd: 2135-2137 / 2028

induveckaTeknisk analys Dow Jones Industrial Average Index (DJIA): I veckan har indexet varit uppe och vänt ovanför 50-procentnivån (10326), men veckan stängde negativt på 10310 punkter. Den fallande motståndslinjen befinner sig idag på 11000. Om indexet faller ner under 10250, eller 10000-nivån som sammanfaller med stödet från golvet i den stigande trendkanalen kan det vara värt att hissa varningsflagg.

Så länge begränsningslinjerna i den stigande kanalen håller är det uppgång som är mest naturligt.

 

daxveckaTeknisk analys DAX: Tyska Dax ser ut att ha försvagats efter att säljarna tagit över sedan i mitten av oktober och skapat oroväckande långa svansar och trängt tillbaks köparna. Detta har resulterat i lägre toppar och ett test av hur starkt stödet i den stigande trendkanalen är. Toppnoteringen sammanföll exakt med 50-procentnivån och en ”W-formation” ser ut att närma sig, såvida inte Fritz rycker upp sig och etablerar nya och högre toppar inom kanalen igen.

 

 

ni225veckaTeknisk analys Nikkei225: 50-procentnivån från toppen i slutet av maj 2008 sammanföll med den fallande motståndslinjen i början av september och höll. Efter det har både lägre toppar och bottnar presterats.

Efterhand som stödnivåerna rykt har nedgången tilltagit och 9000-nivån är nu nästa nivå som hoppet får ställas till. Håller inte det anser jag uppången avslutad och detta kan vara viktigt för humöret på mer än den japanska börsen.

Fler analyser inom kort. Jag önskar alla en bra fortsättning på helgen!

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar