Tänk om det ändå kunde bli varmare…

Det är tidig lördag morgon och jag sitter och läser mina favoritbloggar (som är betydligt intressantare än gammel/skvallerpressen). På bloggen Moderna Myter skriver Per Welander en intressant artikel om det blir varmare eller kallare.

Från gammelmedia får vi dagligen läsa artiklar om att havet skall stiga med flera meter och att öknarna skall breda ut sig, isbjörna dö osv. Vad är egentligen sanningen kring temperaturförändringarna, det enda vi vet är att ingen vet. Precis som i djurlivet blir flocken lättare att leda om man skrämmer upp den ordentligt, det är ingen skillnad med den hysteriska temperaturdebatten. Det satsas ofattbara belopp på att ”bevisa” att den ”globala uppvärmningen” kommer att förinta jorden.

IPCC försöker nu med näbbar och klor bevisa något som inte går att bevisa, nämligen att det är antropogena koldioxidutsläpp som är orsaken till den ”globala uppvärmningen”. Det kommer fram det ena suspekta beviset efter det andra, man säger sig ha mätt istäcket på bergsmassiv när det i själva verket var rykten från några amatörklättrare, man hävdar att polerna avisas när det i själva verket är tvärtom. IPCC döljer och raderar bevis som inte inte stämmer överens med de resultat som önskas och slänger ut de som inte ställer politiskt korrekta frågor.

Hur agerar miljökämparna själva. Al Gore åker privatjet, köper hus precis vid stranden (som enligt honom själv kommer försvinna). Miljöorganisationerna tjänar enorma pengar och vinner röster på att skrämma folk med lögner.

Det är intressant att titta på den kurva över jordens temperatur de senaste fem miljoner åren. I diagrammet nedan ser man tydligt att det varit tretton istider vart 100.000:e år och att istiderna varar i 90.000 år. Läs gärna mer i artikeln Blir det varmare eller kallare på den utmärkta bloggen Moderna Myter.

five_myr_climate_change

Bild skapa av Roert A. Rodhe. Global Warming Art

IPCC hade i veckan ett möte på Bali (bakom stängda dörrar som vanligt när dessa ledare träffas) för att få fram en ”oberoende” granskning av alla de uppenbara misstag som uppdagats i deras senaste rapport. Deltagarna i det unika mötet har tystnadsplikt, varför behövs det? Achim Steiner, sade att mötet är nödvändigt eftersom IPCC står inför en ”förtroendekris”. Enligt en av mötesdeltagarna beklagade Dr Pachauri de misstag som gjorts av IPCC, men enligt den anonyme deltagaren gav han inte något intryck av att mena vad han sade. Han ville bara erkänna ett av misstagen offentligt, nämligen det att Himalayas glaciärer skulle vara bortsmälta 2035, men han tyckte att IPCC egentligen hade ursäktat sig tillräckligt.  En del andra övertramp om att livsmedelsproduktionen i Afrika kommer att halveras till 2020 berodde på att media missuppfattat vad IPCC egentligen menade.

Ett mer lokalt fenomen är att ett privat vindkraftföretag med Vattenfall i spetsen ser sin chans att få stora bidrag från staten genom att bygga 87st 3MW vindkraftverk utan för naturreservatet Stenshuvud. Vindkraftsparken får en installerad effekt på runt 300MW (men uteffekten kommer bara nå upp till i snitt 60MW! Vattenfall säger att det inte är möjligt att genomföra byggnationen om inte elcertifikaten och skattesubventioner finansierar detta gigantiska projekt. De 87 vindkrafterken kommer att ha en total höjd som motsvarar Turning Torso (170 meter för att vara exakt), det kan nämnas att Globen är 55 meter hög. Området sträcker sig från Åhus i Norr och nästan ner till Kivik. Området ligger på en plats där militären även fortsättningsvis skall skjuta och i utredningen står att det är uppenbar risk att de transformatorstationer som kommer att stå till havs med tonvis av olja kommer att träffas. Det vet man säger man från militärt håll. Ändå tycker man att det är förnuftigt att satsa mångmiljardbelopp av skattebetalarnas pengar för 60MW uteffekt och en el som med kommer att medföra ett elpris på 2-3 kronor, som måste skattesubventioneras så att den går att sälja för 1 krona…

Nu gäller det att få liv i resten av familjen… Inlägg om börsveckan kommer senare idag, där jag kommer att fokusera på det utbrott som kommer snart (för det är helt säkert).

Bloggrannen Flute Tankar skriver en som vanligt intressant artikel om ”Grön revolution”.

Cornucopia skriver en tänkvärd artikel för de som avser att spekulera i ett billigare elpris.

Det amerikanska bolaget Bloom Energy säger sig ha fått fram en ny intressant bränslecell.

Intressanta fakta om Kina på Vidsynts blogg.

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar