Sviten bruten, OMXS30 minus 1,3%

Då bröts veckans stadiga uppgång och utvecklingen blev till slut svagare än på övriga europeiska börser. Vid stängningen slutade börsen ner 1,3 procent på 659 under måttliga 13,2 miljarders omsättning. Ericsson var mest omsatt och backade totalt 3,3 procent.

Sedan oktober har vi legat precis innanför konsolideringsformation och ett av de scenario jag nämnde i morse att indexet skulle upp ända till motståndet vid 686 kom snabbare än jag trodde, men höll. Studsen tillbaks ner mot 670 höll emot ett litet tag men fick efter en liten stund ge vika och då var det som väntat 650 som skulle testas, det höll och vi fick en liten uppgång på slutet. Nu ger det sig om vi skall upp och testa taket i kanalen igen eller om det är ner till 600 som gäller igen.

090313_omxs30

Oljepriset har legat ganska stabilt idag.

lyxhotell-gstaad-pa_877608lSEB A: Det var första dagen idag som det handlades med teckningsrätter. SEB A backade 10,21 procent och slutade på 21,10 trots att Annika Falkenstam med all sin ”vinnarskalle” skall ta bolaget ur krisen. Jag har sagt det länge och gör det igen, det finns säkert många skäl till att hon så kraftfullt bedyrat att SEB inte kommer att påverkas så mycket av baltikum och bankkrisen. Idag stod det att läsa i tidningen e24 att SEB lånat ut 246 miljarder till Baltikum, lån som förfaller till betalning i år, risken för devalvering och ytterligare lån på fastigheter och bostäder på sammanlagt 633 miljarder kronor. Redan innan emissionen säger man nu att det kan behövas ta in ytterligare kapital. Vid årsskiftet hade SEB 246 miljarder i skulder som förfaller under 2009, i prospektet inför nyemissionen varnar man för att ytterligare sänkningar från kreditinstitutet Standard & Poor kan ”underminera förtroende för SEB”. Hur är det möjligt? Är inte förtroende så lågt det kan bli? Å andra sidan några flaskor Whisky på Annikas hotellrum tillsammans med Marcus Wallenberg och sedan lite konstruktiv brainstorm, så fixar väl vinnarskallen Annika såna bagateller.

090313_seb-a

I USA var det till en början banker och GM som lyfte börserna, efter en timme vände börserna nedåt och när detta skrivs 17.20 ligger S&P 500 på minus 0,78 procent, vi får väl se om stödet vid det MA20 kommer att hålla, det sammanfaller precis med 750-nivån och efter en tids kraftansamling tror jag björnarna tar greppet om händelserna igen.

090313_in-x

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar