Stockholmsbörsen – reflektioner på arbetslösheten och bopriser

Stockholmsbörsen öppnade som väntat uppåt med draghjälp från de asiatiska börserna och positiv statistik. Klockan 11.15 är uppgången 0,4 procent efter att ha varit uppe och vänt på 0,8 procent plus. Indexet pendlar nu i ett ganska tajt intervall med små rörelser, som jag inte tänker göra något åt så länge plankan är så platt.  Det blir lite långlunch idag.

omxs30real6

Jag har skrivit om den amerikanska arbteslösheten och för de som är intresserade eller fortfarande tror att det var positiva siffror som presenterades tycker jag du skall besöka bloggaren Flute  han har lagt ut en del grafer som jag tycker illustrerar situationen på ett mycket bra sätt. 

Det är inte bara jag som är irriterad på hur bostadsprisernas eventuella uppgång lyfts fram som något positvit. Besök gärna bloggaren Cornucopia som förklarar medias skönmålande av situationen, såväl som idiotin att de t ex är positivt med stigande bostadspriser. Som Cornucopia skrivit tidigare, är det inte lätt att hitta något positivt med stigande bostadspriser.

Klippt från Cornucopia: ”Antar att journalister också tycker det är postivt om matpriserna stiger, priser på platt-TV, priser på bensin etc? Inte ens de som äger sin bostad gynnas i praktiken av stigande bostadspriser. Lite exempel. Notera att du kanske blir rikare på pappret om din bostad stiger i pris, men du måste alltid bo någonstans så prisökningen innebär bara ett ökat underlag för framtida beskattning. ”

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar