Stockholmsbörsen kl 14.31 – Inte ens USA-statistik hjälpte – terminerna pekar nedåt

Stockholmsbörsen vände i likhet med de flesta europeiska börserna ner vid lunchtid efter att ha testat stödet vid 881 föll OMXS30 igenom vid andra försöket vid klockan 12.00 efter att bara några minuter tidigare brutit under nollstrecket. Skulle indexet fortsätta nedåt och lyckas bryta 870 nedåt kan det bli lite nedåtåka ett tag.

omxs30real7

Som jag skrev i mitt morgoninlägg ser det mörkt för att inte säga nattsvart ut i de baltiska länderna och både Estland och Lettland har nu fått sänkta kreditbetyg av S&P. Molnen på den baltiska himlen är nu mycket mörka och halva BNP har försvunnit bara i år, hur DN kan tycka att det ”ser bättre ut” förstår inte jag. Det är tydligen några fler än jag som inte förstår hur det kan vara bra för både SEB och Swedbank backar betydligt mer än börsen som helhet och tynger banksektorn rejält. 

Banker och råvaror tynger OMX mest och följdaktligen går defensiva läkemedel och konsumentprodukter bättre än börsen i snitt nu när det vänt ner.

sektorer38

 

Förtroendet för att börsen skall fortsätta uppåt är inte längre lika självklart och blankningen tilltar på Stockholmsbörsen.

Klockan 14.30 kom statistik som visar på att produktiviteten ökar i USA, något mer än förväntat. Det är fullt logiskt att de som har jobben kvar behöver jobba mer och blir motiverade att göra så för att få behålla jobben. Detaljhandeln sjönk med 4,2 procent vecka 42. ”Inte konstigt när fler och fler blir utan jobb…” (reds anm)

Ledande indikatorer klockan 14.30:

indikatorer50

 

Saab: I DI kan vi läsa att Koenigseggs ordförande Augie K Fabela träffa regeringens representant Jöran Hägglund idag. Det skulle tyvärr inte få mig att höja mer än på ögonbrynen om regeringen till slut borgar för de lån som Koenigsegg-konsortiet behöver. Om några år kommer bolaget inte att finnas kvar, det är en sak som är helt säker om spackelmästaren Christian Koenigsegg bidra med sin ”bilbyggarkompetens”.

Läs även: Så vände plus till minus (AFV), Rune Andersson säljer aktier för 100 miljoner (AFV), Koenigsegg träffar regeringen (DN), Guldet har toppat (DN), Bankerna sänkte morgonpigg börs (SvD), Millicom i miljardaffär (SvD)

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar