Stockholmsbörsen inleder upp – men tas 932-nivån ut?

På grund av min egen klantighet (klickade ner hela morgoninlägget när jag skulle lägga in det) får ni här en videoanalys över börsläget.

Läget inför börsöppningen idag fredag 7/10. Både den svenska och amerikanska börsen har stigit kraftigt sedan vändningen i tisdags. Nu utmanas ett kluster av motstånd och i eftermiddag kommer det nya arbetslöshetssiffror från USA för september. Vi vet att statistik har en tendens att tolkas negativt i närheten av motståndsnivåer (som nu). Oljepriset stiger och om det fortsätter ser Alliance Oil intressant ut. Alliance Oil producerade sammanlagt 4,2 miljoner fat råolja under det tredje kvartalet, jämfört med 3,8 miljoner fat föregående kvartal.

Sony meddelar att de vill köpa ut Ericsson ur samriskbolaget Sony Ericsson. Helena Nordman-Knutson, analytiker på Pareto Öhmans ser uppgifterna, som kommer från källor till Wall Street Journal, som trovärdiga. Ericsson har valt att inte kommentera. Aktien steg kraftigt igår.

Om det är sant blir jag mörkrädd… Men enligt en artikel i Di.se överväger den svenska regeringen att ta en aktiv roll i rekonstruktionen av Saab Automobile. Om det skulle innebära att regeringen tar över och löser ut Riksgäldens garanti skulle staten bli storägare i bolaget. Precis vad vi inte vill… Idiotiskt och ett stort svart hål som inte kan täppas till!

Ryktet om att det ligger ett färdigt förslag till räddningsplan för de europeiska bankerna möter på brett motstånd. Placerarkollektivet räknar kallt med att trojkan löser problemet och lyckas isolera problemen till skuldländerna och på så vis rädda banker och långivare. Jag har en känsla av att sista ordet inte är sagt.

Idag på morgonen har MQ rapporterat. Bra timing av vår/sommarlager påverkade resultatet positivt. Resultatet före skatt blev 11 Mkr mot 8 Mkr för motsvarande tid förra året.

I Japan bestämde BOJ att behålla styrräntan på 0,0-0,1 procent.

Håll koll på följande tider idag:
– Estland: KPI september kl 7.00
– Storbritannien: PPI september kl 10.30
– Tyskland: industriproduktion augusti kl 12.00
– USA: sysselsättning september kl 14.30
– USA: grossistlager augusti kl 16.00

I USA vände börserna upp även under torsdagen och stängde nära dagshögsta med tydliga uppgångar.

Under morgonen har den positiva stämningen smittat av sig till de Asiatiska börserna som stiger kraftigt och förlitar sig på att trojkan ”löser och minskar riskerna i Europa”.

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar