Starkt uppåt – bör invänta USA

 Kl. 13:55 Goldman Sachs kom med en helt outstanding rapport innan stockholmsbörsen öppnade i morse och motståndet på 725 rök redan i gapet och banade vägen för en helt osannolik uppgång. Nu är vi uppe och naggar på nästa nivå och skall nog lugna oss till framåt 16.00 tills vi ser vad som händer i USA. Allt pekar uppåt, men momentum har avtagit, men gå inte emot trenden som är starkt uppåt förrän klimatet vänder nedåt. Pass på för statistisken som kommer:

– USA: PPI mars kl 14.30
– USA: detaljhandel mars kl 14.30
– USA: lager osålda varor februari kl 16.00

090413_2_omxs30real

Uppgången i Sverige är betydligt kraftigare än i resten av omvärlden med bank- och cykliska aktier som draglok. Obamas tal i fredags om att han ”börjar se framsteg” tillsammans med Goldman Sachs och Wells Fargo kommer lägligt. Det kommer förmodligen att späs på i det tal Obama skall hålla senare idag.

oversikt

 

Ben Bernanke uttalar sig idag att han är ”fundamentalt optimistisk”. Han hänvisar till att data över husförsäljning, privatkonsumtion och bilförsäljning visar att botten ligger bakom oss. Fed kommer att agera kraftfullt när inflationstrycket blir för stort… Undras tro vad han egentligen menar…

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar