Spännande att se vad som sker kring vattendelaren 1376

sammanfattningHoppas få möjlighet att träffa många av er på Globen idag (Avanza Forum). Jag signerar min candlesticksbok hos BNP mellan 15-16 och resten av kvällen finns jag hos Öhman Capital.

(Nyhetsbyrån Direkt): ”Bygglovsrapporten var väldigt bullish för vår- och sommarsäsongen. Vi rör oss i dag tillbaka till bättre ekonomiska rapporter och fokus på Fed”, sade John Augustine, chefmarknadsstrateg vid Fifth Third Bancorp, till Bloomberg News.

Federal Reserve inleder på tisdagen sitt två dagar långa möte, som mynnar ut i policybesked på onsdagskvällen svensk tid. Takten av de månatliga
obligationsköpen väntas, om man ska tro medianprognosen i Bloomberg News sammanställning av förhandstips, komma att minskas med 10 miljarder dollar.

Många aktörer på finansmarknaderna riktade på tisdagen blickarna mot Ryssland där Vladimir Putin skrev under en anslutning av Krim till Ryssland. Presidenten
framhöll samtidigt i ett tal att Ryssland inte har för avsikt att införliva andra delar av Ukraina i Ryssland – något som fick de amerikanska indexterminerna
att skjuta i höjden under förhandeln.

”Orden marknadsaktörerna ville höra var att han kommer att respektera Ukrainas suveränitet och att han kommer vara nöjd med Krim, och inte gå efter mer. Vi ser
en lättnadsknuff uppåt”, sade Benno Galliker, en handlare vid schweiziska Luzerner Kantonalbank, till Bloomberg News.

Stockholmsbörsen: De senaste dagarnas uppgång fortsatte även under tisdagen. Stängningen vid 1359,1 motsvarade en uppgång med 0,7 procent och stängningen skedde nära dagshögsta.

Igår skrev jag att volymen inte övertygade men köparna strömmade till något mer under tisdagen. Jag skrev vidare att vi kunde förvänta oss fortsatt skvalpiga rörelser och att risken för tvära kast när antingen 1376 närmade sig eller 1318 som utgör golvet i den nuvarande tradingrangen.

Sedan årsskiftet har OMXS30 stigit med 2,0 procent tack vare de två senaste dagarnas återhämtning.

I måndags morse skrev jag: ”Om fredagens högsta 1330 tas ut idag har får vi ett positivt omslag som kan vara värt att följa, dock med en mindre position”.

Med gårdagens uppgång har åter 20-dagars medelvärde återtagits och jag borde väl vara positiv till fortsättningen, eller? Jodå, det är jag men det är först när vi ser hur 1376 hanteras som vi vet hur god riskaptiten är.

Marsstapeln omfamnas än så länge helt av februari månads box men skepnaden är betydligt mer positivt eftersom den sammanlagda stapeln indikerar en stängning i den övre delen. I veckografen har vi däremot en positiv fortsättningsformation men vi måste avvakta fredagens stängning innan vi kan dra några slutsatser av den nuvarande formationen.

Gårdagens volym var högre än i måndags och 6 procent högre än det genomsnittliga snittet för de senaste 3 månaderna (mycket låg dock på Scania varför vi inte ska dra alltför stora slutsatser av gårdagens omsättning).

Bästa sektorer igår var teknologi och basråvaror. Ingen sektor stängde på minus (jag räknar inte kraftbolagen).

Totalt steg 261 aktier igår medan 204 stängde ner. 79 procent av aktierna på large cap steg igår.

Högst omsatta aktier igår blev Scania B där aktier för 2224 miljoner kronor bytte ägare. Nordea kom på andra plats med 756 miljoner kronor och tredje högst omsatta aktie blev H&M B med totalt 674 miljoner kronors omsättning.

Bäst utveckling av aktierna som ingår i OMXS30 hade igår Atlas Copco A (+1,6%) följt av Skanska B (+1,6%) och Securitas B (+1,4%). Sämst gick Scania B (-2,09%), Alfa Laval (-0,9%) följt av MTG B (-0,8%).

Börsnyheter och makrodata från Nyhetsbyrån Direkt:

RAPPORTER
ÖVRIGA UTLÄNDSKA
– China Telecom, Fedex (kl 12.30), Inditex (före börsöppning)

STÄMMOR
– Bioinvent (extra), Jyske Bank, Mr Green (extra), Pandora, Swedbank, Uponor

BÖRS- OCH BOLAGSPRESENTATIONER
– Avanza: arrangerar Avanza Forum kl 15.00-21.00
– Götenehus: bolagspresentation hos Remium kl 12.00
– Saab: håller Gripen-seminarium i Stockholm kl 8.30-9.30

EMISSIONER, BUD, BÖRSNOTERINGAR MM
– Hansa Medical: första dag för handel utan teckningsrätt i nyemission
– HQ: anmälningstid i nyemission avslutas
– Metallvärden: anmälningstid i nyemission inleds (avslutas 4/4)
– Obducat: första dag för handel utan teckningsrätt i nyemission

EXKLUSIVE UTDELNING
– Cargotec (0:41 eur/A-aktie, 0:42 eur/B-aktie), Danske Bank (2:00 dkk), Stockmann (0:40 eur), YIT (0:38 eur)

MAKROSTATISTIK
– Japan: handelsbalans februari kl 0.50
– Storbritannien: arbetslöshet november-januari kl 10.30
– EMU: byggproduktion januari kl 11.00
– EMU: arbetskraftskostnader 4 kv kl 11.00
– USA: bytesbalans 4 kv kl 13.30
– USA: DOE veckovisa oljelager kl 15.30

POLITIK
– Storbritannien: finansminister George Osborne presenterar regeringens budget kl 13.30

CENTRALBANKER
– Riksbanken: Riksbankschef Stefan Ingves håller talet ”Den internationella regleringsagendan – nödvändig men inte tillräcklig” kl 9.45
– Island: räntebesked kl 9.55
* Storbritannien: Förändring av antalet arbetslösa kl 10.30
* BOE: protokoll från penningpolitiskt möte 6 mars kl 10.30
– Fed: räntebesked kl 19.00
* Fed: Janet Yellen har presskonferens kl 19.30

MAKRO ÖVRIGT
– HUI: konjunkturprognos kl 8.00
– Anders Borg, Stefan Ingves och Martin Andersson deltar vid AFV-seminariet Bank & Finans Outlook 2014 kl 9.00
– RGK: resultat växelemission kl 11.03
– Portugal: resultat växelemission kl 11.30
– RGK: villkor obligationsemission kl 16.20

USA: För andra dagen i rad steg kurserna inledningsvis och stängde nära vid 1871,9 vilket motsvarade en uppgång med 0,7 procent. Stängnignen var nära dagshögsta.

De två senaste dagarnas pattern gap som inte täppts till är naturligtvis positivt och igår utvecklades Nasdaq Composite bättre än övriga index vilket är ”risk on”. Volymerna är dock något låga.

Igår skrev jag: ”De senaste dagarnas positiva fortsättningsformation är mycket positiva och har utseendet av en bullish morning star. Stängningen skedde åter över den kortare sentimentsnivån vilket naturligtvis är positivt”.

Volymen igår var den lägsta i år (en uppgångsdag) och hela 20 procent lägre än det dagliga snittet för de senaste tre månaderna.

Även under tisdagen stängde alla sektorer på plus. Bäst gick teknologi och hälsovård.

Tre av de fyra amerikanska IT-jättar som jag dagligen följer steg igår. Apple fortsatte upp med 0,9 procent till $531,4. Google avancerade precis som i måndags med hela 1,6 procent till $1211,3. Twitter vände däremot ner med 1,8 procent för att stänga vid $51,1 och den sociala kollegan Facebook fortsatte upp med 0,6 procent för att stänga vid $69,2.

Asien: Idag är det blandad utveckling på börserna i de asiatiska tidszonerna.
Nikkei: +0,4%
Kospi: -0,1%
Shanghai: -0,7%
Hang Seng: -0,2%
Taiwan: -0,5%
All Ordinaries: +0,2%

worldindikators

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar