Sossarnas skrämselpropaganda tar politiken till nya lågvattenmärken

Nu tar väl ändå Marita Ulvskog och Ibrahim Baylan dubbalmoralen till nya nivåer. 

EU-motståndaren Marita Ulvskog kandiderar nu till EU-valet och gör allt hon kan för att förlytta politiken till ett nytt lågvattenmärke. Under hela 90-talet har socialdemokraterna motarbetat småskalighet och decentraliserna. Under socialdemokraternas tid vid makten försvann i stort sett alla små slakterier, nu finns det bara 50st i hela Sverige.
Socialdemokraterna vill inte ha reklam i TV för det kan användas i smutskastningssyfte. Hur väl rimmar det med den taktik som ledande sossar valt. Är det något parti som spridit så mycket skit som sossarna gjort i denna valrörelse?

De senaste dagarna har nivån nått en lägstanivå som jag inte trodde var möjlig. Europeiska socialistpartiets högkvarter har publicerat en lista över ”De tolv värsta kandidaterna” och menade på denna lista att Gunnar Hökmark (M) är att jämföra med Nationalistpartiets Nick Griffin som förnekar förintelsen. Att Gunnar Hökmark skulle vara med på listan har initieras från Sverige, säger Julian Scola, presschef för Europeiska socialistpartiet till TT.

Marita Ulvskog menar att den fria rörligheten i Europa leder till människohandel. Det Marita är ute efter är självklart att påskina det lettiska bemanningsföretaget Hyrlett som hyr ut arbetskraft är att likna vid människohandeln bara för att resten av Europa och världen inte står i kö för att skriva under svenska kollektivavtal. Det är ju mer än lovligt låg nivå att jämföra detta med människohandel. Det är väl upp till alla företag, inom eller utanför Sverige att välja vilka föreningar man vill vara med i. Arbetsmiljö och villkor regleras redan i arbetslagen. Det finns inget bevis för att företag som inte tecknat kollektivavtal har sämre villkor för de anställda än de som tecknat kollektivavtal, snarare tvärtom. Om en utländsk arbetare kommer till Sverige och arbetar för 25 procent lägre lön är detta INTE människohandel. När den lägre skattesatsen, resor och sämre sociala villkor i hemlandet räknats in blir skillnaden inte så stor. När Ulvskog får det förklarat för sig och bli pressad bjuder hon bara på en hånflin, det Ulvskog ägnar sig åt är skrämselpropaganda.

Att Marita Ulvskog inte vet vad människohandel är innebär att hon lider av brist på respekt för alla de som verkligen utsätts för människohandel och säljs som sexslavar. Denna brist på respekt och insikt hos en ledande politiker är ett stort problem anser jag. Skrämselpropaganda hör inte hemma i det politiska arbetet 2009.

Socialdemokraterna säger sig vara emot politisk reklam i TV, men de inslag jag sett är både snälla och beskedliga. Den smutskastning som Ibrahim Baylan säger sig vara så rädd för om det blir reklam i TV har inte synts till, de som sysslar med smutskastning hittar Ibrahim, Marita, Mona och Wanja på betydligt närmare håll.

Aftonbladets (S) idiotförklaring av svenska folket genom att betala folk för att rösta i EU-valet är något av det lägsta jag sett på länge. Det kommer onekligen att bli spännande att se vad nästa drag kommer att bli…

Sossarna har väl inte direkt gjort sig kända för att värna decentralisering, men nu när det är tillräckligt populistiskt och kanske kan leda till en och annan röst vänder man på klacken. Nu intar man en diametralt motsatt inställning mot sitt eget tidigare agerande, nu kräver sossarna kortare djurtransporter. Djuren skall inte transporteras ”mer än” åtta timmar. Det innebär i praktiken att djuren kan transporteras till Stockholmstrakten, slaktas och sedan köras till Tyskland där det betalas bäst, eller Polen för finstyckning. Sedan kan köttet transporteras till Norrland eller varför inte till Skåne då kan det ju säljas som ”närproducerat”.

Jag tycker precis som Cornucopia att transporten skall maximeras till två timmar och dessutom skall begränsningarna om antalet djur per ytenhet i samband med transport styras upp, det är djurplågeri och stressande för djuren att utsättas för dessa transporter. Varför är det så hemskt med hemslakt? Är det kanske för att den skattepolitiska effekten och risken för att staten går miste om skattepengar som väger tyngre än djurens välbefinnande? Varför kan inte bonden gå ut till djuret som skall slaktas, lock med något gott och genomföra en lugn slakt efter genomförd bedövning. Varför är det inte lagligt att sälja detta kött? Läs Cornucopias artikel.

I Danmark som är en av världens största producenter av griskött per capita säljs en stor del av djuren till Tyskland som betalar bättre. Grisarna i Danmark föds ofta upp och lever hela sitt liv i en bur, vanvårdas så till den milda grad att skeletten är helt deformerade. Suggorna har fött så många kultingar att kropparna är helt slut. Då packas de in i överfyllda lastbilar, på varandra och utsätts för tortyr och stress. Min uppmaning är att inte köpa en enda köttbit som kommer från Danmark. Åk ut till de bönder som har tillåtelse att slakta på gården, gör vad du kan för att bidra till att djuren lever ett värdigt liv. Som en extra bonus kommer du att märka att det är kul att handla hos bönderna och till på köpet smakar gris som gris skall smaka – en winwin-situation som gör att vi alla mår bättre.

Slutligen kan vi läsa i SvD idag att Gudrun Schyman tycker att valsystemet bör göras om för att hennes valsedlar inte har så dominerande plats i vallokalerna som de större partierna Hon bör kanske veta att det inte är många som på allvar är intresserade av att feminismen skall bli en ideologisk grund som hon uttrycker det. Att rösta på ett parti, beroende på hur ens könsorgan ser ut visar på ett antal personliga besvikelser och misslyckade relationer.

Moderaterna backar och piratpartiet verkar etablera sig över 6 procent enligt den senaste mätningen från Sifo som publiceras i SvD. Det är en tydlig fingervisning om att FRA- och Ipredlagarna inte uppfattas positivt och borde ses över eller avskaffas.

Musikern Magnus Coltrane Price anser att piratpartister inte ser konstnärer som ”folk”. Det är ingen som tycker det är fel att artisterna får betalt, men det förlegade distributionssystemet som gör musik och film alldeles för dyr har överlevt sig självt. Efter Ipred-lagens införande jublade film- och skivbranschen över att nedladdningen minskade rejält, men nu kommer det siffror på att skiv- och filmförsäljningen fortsätter att minska – hur går det ihop. Han beklagar sig över kostnader för lansering och reklam och tror att han skall tjäna 100.000 kronor på 1.000 sålda skivor med nuvarande system. Vem är människan – är det någon som hört talas om honom. Om han nu tycker att det är så dyrt att sälja, lägg ut musiken på en hemsida och skaffa Paypal så betalar de som är intressarade av musiken. Kostar inget och är hur rättvist som helst.

Övrigt:

  • Jobbkris väntar Sverige (e24)
  • Anders Borg uppmanar svenskarna att spara mer (e24)
  • Devalveringen i Lettland hotar svenskarnas ekonomi (e24)
  • GM:s fordringsägare säger ja till aktier istället för lån (SvD)

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar