Snöa inte in

Det som hände förra året, den gångna månaden eller igår är historia. Även om vi använder teknisk analys för att förbättra oddsen när vi gissar om framtiden, är de analyser vi gör bara gissningar.

– Alltför ofta hör jag traders/analytiker säga att om man zoomar in Nikkei för tio år sedan, vänder denna bild upp- och ner så är det exakt som OMX just nu. Den 4:e november är det reaktionsdag, då kommer index att rasa 20 procent (någon som läst det tidigare…). Ingen, absolut ingen vet om det kommer att hända – skulle ”det” ändå hända är det bara ett misstag. Trada aldrig efter denna typ av information då kommer du förr eller senare att hitta modern till alla förluster.

– Det är dumt för att inte säga mindre begåvat att agera på en våg hit och en dit, man måste alltid avvakta och se vad som händer innan man reagerar. Skulle detta vara sista vågen, eller första vem bryr sig?

Agera alltid utan att ha förutfattade meningar om händelseförloppet.

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar