Små rörselser uppåt inledningsvis på stockholmsbörsen

Den positiva USA-öppningen fick stockholmsbörsen att avsluta onsdagen starkt. Hela dagen präglades av osäkerhet och små rörelser till de två sista timmarna. Bankerna som pressats något den senaste veckan tog igen en del. SEB A steg 1,4 procent medan Swedbank avancerade 3,2 procent. Handelsbanken var upp 3,9 procent medan Nordeas uppgång inte nådde mer än 2,1 procent, pressat av den senaste tidens nedgraderingar.Även verkstad gick starkt.

sektorer40

OMXS30 avancerade 1,5 procent högre på 877 punkter. Omsättningen var åter tillbaks på låga nivåer och nådde inte mer än 11,7 miljarder kronor. När indexet var nere och tangerade MA20 tog det ordentlig fart uppåt och bildade en reversalformation som kan innebära fortsatta uppgångar idag. Vi måste som vanligt hålla koll på stöd- och motståndsniverna. Vi hittar ett motstånd redan runt 894-nivån.

Konsolideringen som indexet nu befinner sig i börjar tajtas till och gummisnodden ser ut att kunna ta oss uppåt i den kortare trendkanalen som ni kan se i gårdagens morgoninlägg.

omxs30real9

Idag är det ganska lugnt och inga viktiga rapporter i Sverige. I USA i eftermiddag händer det lite mer då gäller det att hålla koll på Wal-Mart som kan komma när som helst under dagen och detta är en mycket viktig indikator för hur detaljhandeln utvecklats. Även Briggs&Stratton kommer med rapport någon gång under eftermiddagen.

Det kommer BNP-siffror från Tyskland (08.00), Österrike (09.00), Nederländerna (09.30), EMU (11.00).

Industriproduktion och orderingång i den svenska industrin i juni släpps klockan 09.30.

I USA kommer en hel del viktig statistik klockan 14.30: Importpriser, detaljandel och nyanmälda arbetslösa V32. Klockan 16.00 redovisas osålda varor för juni.

FED valde som väntat att låta ränta ligga kvar på noll. Den amerikanska centralbanken ser tecken på  en vändning men anser inte att räntorna behöver höjas eftersom det inte är något inflationshot den närmaste tiden.  (DN, SvD)

Börserna i USA steg inför räntebeskedet, där räntan lämnas oförändrad. De amerikanska börserna steg inledningsvis stadigt men osäkerheten var stor i slutet av handelsdagen då indexen pendlade kraftigt. S&P 500 var uppe på 1013, men föll tillbaks efter två misslyckade försök att ta sig igenom och föll sedan till 1006 där det slutade på 1,15 procents uppgång. 3,4 miljarder aktier bytte ägare på de tre amerikanska börserna.

På den amerikanska S&P 500-terminen ser vi att de amerikanska börserna föll tillbaks i förhållande till den svenska totalt sett under kvällen. Uppgången i Asien har dock dragit upp indexet över stockholmsbörsens stängning. Förändringen är inte så stor men jag förväntar mig en svag uppgång när handeln drar igång.

esu916

I Asien är det övervägande uppgångar nu på morgonen efter Federal Reserves igår indikerat att ”det värsta är över”. Vem hade väntat något annat? Detta har fått de flesta asiatiska börser att stiga idag, speciellt bra går det för leverantörer till bilindustrin, elektroniktillverkare och byggindustrin.

I Kina var det fortsatt volatilt efter de senaste månadernas kraftiga uppgångar.

Bland de ledande indikatorerna klockan 08.30 ser vi att börserna i Asien gått starkt nu på morgonen. Oljepriset har tagit rejäl fart uppåt igen. Dollarn tappar mot Euron. Kronan stärks mot både dollarn och euron.

indikatorer52

 

Läs även: Fed lämnade räntan oförändrad (DN). Minirally efter Fed-beslut (VA). Bolagen som ökar vinsten mest (AFV). Sektorn som drog börsen (AFV)

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar