Skatter om landsmodern vinner valet

Opinionssiffrorna för Monas gäng rasar i takt med att Mona öppnar munnen och partikamrater ersätts med ekonomiska brottslingar som ekonomiska rådgivare, hon vet vad hon gör Mona. Det gäller att ha små skulder (studie..) och olimiterade kreditkort – den nya tidens ekonomi kallas det. Mona, som för övrigt ser upp till Obama har som av en slump anlitat samma PR-byrå – kommer gå fint för dig Mona och Sverige – suck…

Som tur är ser det ut som fler och fler svenskar börjar inse vad som hänt om den rödgröna soppan varit vid vid makten under denna finansiella kris. Redan när Volvo PV (Ford) första pratade om varsel tyckte Monagänget att staten skulle pumpa in pengar för att rädda Ford/Volvo. När sedan affärsmännen bakom GM började ”lobba” för krisen i Trollhättan, gick Sahlinkomplexet på alla ledtrådar och tyckte tom att den svenska regeringen skulle köpa upp SAAB… Hade (s) styrt hade detta säkert skett och statsfinanserna hade redan då varit så urholkade att Sverige skulle fått stora problem att hantera den verkliga krisen när den sätter in.

Arvsskatten kommer att återinföras om (s) får bestämma. Sossarna och vänsterblockets problem nu är inte om den ena eller den andra skatten återinförs. Just nu kämpar Mona för sin egen överlevnad och det är inte säkert att man hinner transplantera de kroppsdelar som behövs innan det är för sent (valet). Varenda fråga som Mona tidigare trodde var hennes är det andra som elakt ”tagit ifrån henne”, hon brottas med det ena interna problemet efter det andra och hinner inte alltid tänka igenom det hon vill säga.

Nu gäller det att trumma för gamla ”hederliga” sosseideal, då borde väl väljarna komma tillbaks, eller? Ett av de senare utspelen är arvsskatten som hon nu säger skall återinföras (om hon vinner valet). Det är ju ett kanonförslag, eller? Om en barnfamilj förlorar den ena familjeförsörjaren i en olycka, då skall den efterlevande familjen behöva sälja hus och ägodelar som betalts med redan beskattade pengar. Detta drabbar naturligtvis ”bara” då mest de familjer som haft en ordnad ekonomi och amorterat på sina skulder, istället för att leva lyxliv på lånade pengar.

Jag har svårt att förstå tanken på att det som en familj jobbat ihop under ett helt liv tillsammans inte är ”rättvist” att dessa familjemedlemmar får behålla… Plötsligt när någon familjemedlem dör skall tillgångar plötsligt bli allmän egendom, speciellt för de som varit duktiga och amorterat och sparat. Detta tycker jag är svårt att förstå. Men å andra sidan är det inte så många år sedan Mona stod och predikade om att det fanns ”moderna ekonomier” vi skulle ta intryck av (de är iofs alla skrotade nu…). Det kanske är önskvärt att vi lever på krediter och kontokort, vissa politiker har ju en viss vana och kanske vill att alla vi andra skall leva på samma sätt.

Precis som vi brukar prata om på mina kurser att det gäller att hålla sig frisk och leva länge om man skall kunna spara i fonder eller lyda bankernas ”långsiktiga råd” och lyckas få ihop några pengar innan man dör gäller följande. Har du varit duktig och amorterat på huset, sparat ihop till en buffert om något oförutsett händer så är kontentan. Se till att dö innan nästa val, du kan i annat fall orsaka ett helvete för de efterlevande – och det vill du ju inte…

Socialdemokraterna vill återinföra förmögenhetsskatten. Undersökningar har visat att tidigare svenskar vill placera stora pengar i Sverige, men osäkerheten för vad (s) kommer att göra med förmögenhetsskatten om de kommer till makten gör att stora belopp istället investeras utomlands. I en undersökning som gjorts av TNS Prospera visar det sig att 72 procent av alla tillfrågade kapitalstarka investerare anser att den gamla förmögenhetsskatten gjort att de investerat utomlands. Trots att förmögensskatten endast bidrar till runt 6 miljarder brutto, men har fått mer än 100 miljarder att placeras utomlands, tyckter (s) att det är viktigt med ”moderna skatter”, det är inte så många år sedan Mona stod och skanderade att ”vi skulle titta på de moderna ekonomierna” (nu är alla dessa upplösta).

Förmögenhetsskatten bygger inte på att betala skatt på ett flöde utan på att betala skatt på redan framskattade pengar. Detta innebär att vanliga människor kan hamna i ekonomiska problem, då det inte behöver vara så att individen har en inkomst utan en värdeökning på grund av ändrade skatteregler kan få människor att hamna i likviditetskris. Ledande ekonomer är överens om att det är kostsamt för Sverige med förmögensskatt, det kan ”kännas” solidariskt men det är ett dyrt sätt för landet att skapa ”solidaritet” på.

Förmögenhetsskatten bidrar inte till mer än 0,3 procent av de totala skatterna, men kostar landet betydligt mer. Det drabbar i stort sett alla landets villaägare och driver människor som Ingvar Kamprad bort från Sverige. Det är synd om Mona, vad hon än försöker få som ”sin” käpphäst blir det fel. FÖrmögenhetsskatten vet ju även Mona att den inte tillför något, utan bara dränerar Sverige på kapital, men hon kan väl få ha någon fråga som sin, eller hur. Varför inte gratis dagis åt alla, så att inte ”vanliga människor” kan hamna hos fogden för att de inte ”hinner” betala sina avgifter. – Stackars Mona.

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar