Risk för skvalp inför jobbrapporten

sammanfattningNEW YORK: MATT UTVECKLING, STATISTIK I SIKTE, S&P OFÖR

STOCKHOLM (Direkt) USA-börserna upplevde marginella rörelser under torsdagens handel då investerare inväntade den amerikanska sysselsättningsrapporten.

Dow Jones Industrial Average och S&P 500 stängde oförändrat vid nivåerna 18.353 och 2.164. Nasdaq steg samtidigt med marginella 0,1 procent till 5.166.

Att Bank of England sänkte den brittiska basräntan lyckades inte bidra till optimism på den amerikanska aktiemarknaden. Centralbanken kommunicerade även att ytterligare åtgärder kommer att vidtas för att stödja ekonomin.

På hemmaplan riktades i stället fokus mot USA:s sysselsättningsrapport som publiceras på fredagen.

Oljepriserna steg kraftigt och WTI-oljan handlades kring 41:77 dollar per fat. Trots det var energisektorn bland de sämst presterande inom det breda S&P 500. Även finansrelaterat bidrog med att tynga.

På bolagsfront presenterade Tesla en förlust för kvartalet som var betydligt högre än väntat. Elbilstillverkaren upprepade samtidigt sina leveransmål. Aktien inledde torsdagens handel i minustecken men avslutade sedan på plus 2,1 procent.

Kellogg, ett annat bolag att rapportera, höjde utsikterna för helårsresultatet. Tillverkaren av frukostflingor stängde 1,7 procent högre.

Mobilbetalningsbolaget Square skruvade upp helårsprognosen för försäljningen och rusade med 8,4 procent.

Tripadvisor rasade samtidigt med 8,5 procent sedan resesajtens vinst inte lyckades nå upp till analytikernas estimat.

Räntan på en tioårig amerikansk statsobligation sjönk med 4 punkter till 1,51 procent.


 

Stockholmsbörsen: Igår skrev jag: ”Efter tre dagars nedgång med 3,2 procent sedan högstanoteringen i måndags har nu gummisnodden blivit extremt hårt spänd på nedsidan. Vid de tillfällen vi sett denna bild och trendfasindikatorn indikerar jämviktspendling har kursen stått högre i 70 procent av fallen historiskt.”

Efter en positiv öppning där kursen höll sig i den övre delen av den första timmens box sattes dagshögsta vid motståndet 1366 strax efter lunch igår. Stängningen med en stark call noterades vid 1365,85 vilket motsvarade en uppgång med 1,0 procent.

Som jag skrev inför gårdagen var OMXS30 kortsiktigt översålt och edgen för en uppgång var god. Efter en stark öppning och avslutning borde vi väl navigera vidare uppåt, eller? Edgen för en fortsatt uppgång är fortfarande bra men det är ett antal tuffa motstånd på ovansidan som börjar redan vid 1367. Gårdagen utvecklades till ett Tretick med ett stigande MA-20 vilket är en bra formation för vidare uppgång men som sagt håll koll på de närmaste motstånden. För att ett Tretick ska vara bra krävs att MA-20 lutar upp när formationen effektueras vilket var fallet igår.

Bästa sektorer igår blev oljebolag (med draghjälp av Lupe) och verkstad. Sämst gick defensiva kraftbolag vilket var den enda sektor som stängde rött.

Volymen igår var högre än i onsdags men trots det hela 26 procent under det dagliga snittet för de senaste tre månaderna. Av de 284 bolag jag dagligen bevakar steg 66 procent igår.


 

Nyhetsbyrån Direkt:

RAPPORTER

STOCKHOLMSBÖRSEN
– Viking Supply Ships (kl 8.30)

FIRST NORTH
– House of Friends, Italeaf

ÖVRIGA NORDEN
– Novo Nordisk (kl 7.30), DSV (före börsöppning)

ÖVRIGA UTLÄNDSKA
– Royal Bank of Scotland (kl 8.00), Takata (kl 8.30)

BÖRSSTATISTIK
– SAS: trafiksiffror för juli kl 11.00

EXKLUSIVE UTDELNING
– Bakkafrost (8:25 dkk)

MAKROSTATISTIK
* Tyskland: industriorder juni kl 8.00
– RGK: utfall statens betalningar juli kl 9.30
* USA: handelsbalans juni kl 14.30
*** USA: sysselsättning juni kl 14.30


 

USA-börsen: Igår skrev jag: ”Onsdagens positiva omslagsformation kräver bekräftelse men jag tolkar dock utseendet positivt så länge köparna kommer tillbaks på allt högre nivåer och är för tillfället bara intresserad av att leta entrys för uppgång.”

Torsdagen blev en skvalpig tillställning och redan första timmen markerades dagslägsta vid 2159. Dagshögsta vid 2168 sattes ungefär vid halvtid. Stängningen vid 2164,2 motsvarade en marginell uppgång med 0,02 procent.

Gårdagens doji indikerar en viss osäkerhet men den positiva formationen från i onsdags är åtminstone intakt. Tekniskt har det inte hänt så mycket de senaste två dagarna.

Volymen igår var den lägsta sedan den 18 juli och 17 procent under det dagliga snittet för de senaste månaderna. 77 procent av aktierna i indexet steg under gårdagen. Bästa sektorer blev ickecykliska konsumentprodukter och teknik. Hälsovård och telekom gick sämst men det var små rörelser och inte mycket vi ska fästa så stor vikt vid. VIX föll med 3,4 procent till fortfarande låga 12,4 vilket innebär att placerarkollektivet väntar sig rörelser mellan 2240 och 2085 den närmaste månaden. För tillfället är 83 procent av placerarkollektivet positiva vilket kan jämföras med 82 procent för en vecka sedan men det är enligt mitt synsätt inte bra när flocken är extremt optimistiska.

worldindikators

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar