Rapporterande tungviktare tynger – håll koll på fibnivåerna

omxs30real120Börsen öppnade svagt uppåt, men vände ganska snabbt ner. Oron för PIIGS-ekonomierna, eller kanske snarare brist på tynger tillsammans med ett svalt mottagande av Nordeas, SEBs och SSABs rapporter.

De rapporterande tungviktarna tynger den svenska börsen i förhållande till övriga europeiska börser. Tyska Dax noteras just nu på plus 0,8 procent.

SEB A är högst omsatt och aktien backar 5,7 procent till 41,10 när detta skrivs. Även rapporterande Nordea och SSAB backar. Swedbank tar igen en del efter gårdagens kräftgång.

seb1

OMXS30 ligger inledningsvis kvar i den säljsignal som effektuerades igår kväll innan stängning och just nu ser nedgången ut att fortsätta. Jag bevakar den viktiga nivån 935 som index närmar sig, en vändning kan ge bra skjuts uppåt när överreaktionerna över rapportfiaskona lagt sig.

Branschvis är det finans som agerar det största sänket, till stor del tyngt av SEB. Det ser ut som om de viktiga mäklarna går tillbaks in i köp nu och det kan ge skjuts uppåt.

Bästa bransch är telecom där Tele2 och TeliaSonera med hjälp av sin vikt håller upp indexet.

Det är ofta klokt att hålla koll på fibnivåerna dagar som denna, se diagrammet ovan om ni inte har de i er egen applikation. 

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar