Överköpt vid årshögsta

sammanfattningIntresseklubben antecknar: Trots Feds enorma stödpaket fortsätter de privata investeringarna att utvecklas i en sämre takt än väntat och arbetslösheten ger inte vika. De förbättringar vi får besked om visar sig till stor del vara bidragsjobb. Detaljhandelsförsäljningen är betydligt sämre än väntat och beror naturligtvis även på den sena våren. Grossistlagren ökade med 0,4 procent under mars månad och konsumentförtroendet till 29,5. Charles Evans, Fed-chef i Chicago, sade under torsdagen till Bloombers News att utvecklingen på arbetsmarknaden behöver bli betydligt bättre innan Fed funderar på att dra ner på stimulanserna.

Stockholmsbörsen i onsdags: Kursen tog avstamp från 1208-nivån och fortsatte under större delen av förmiddagen upp till den ”normala” stängningen vid 1218. Under callen (från 12.55 till 13.00) fick vi sen brutal uppgång på nästan fyra punkter. Idag återstår det att se om det var en bra spek eller om öppningen blir lägre. Terminerna tyder på en relativt lugn öppning. Onsdagens stängning på 1221,8 motsvarade en stabil uppgång på 1,1 procent och stängning på absolut dagshögsta.

88 procent av aktierna på OMXS30-indexet stängde på plus under onsdagen.

Bäst av aktierna på storbolagsindexet i onsdags gick Skania, SKF och SCA (mycket ”S”= som steg 3,3%, 2,6% respektive 2,4% under onsdagen medan Securitas och Lundin Petroleum gick sämst med nedgångar på 2,7 respektive 1,4 procent.

Omsättningen uppgick till 6,4 miljarder kronor vilket inte säger så mycket då det var halvdag. Förra veckan slutade med en uppgång med 0,7 procent vilket innebär att årets uppgång för OMXS30 nu uppgår till hela 10,6 procent.

OMXS30 inför fredagen:

SP500 inför fredagen:

Rapporter på den svenska börsen idag:
– Karolinska Development (kl 14.00)

Utländska rapporter idag:
– Arcelormittal

Följande bolag handlas fom idag exklusive utdelning:
– Norsk Hydro (0:75 nok), Trustbuddy International (0:01 kr)

Håll koll på följande tider idag:
– Danmark håller stängt idag
– G7: finansministrar och centralbankschefer möts i London
– Japan: bytesbalans mars kl 1.50 (sämre än väntat)
– Tyskland: handels- och bytesbalans mars kl 8.00
– Danmark: KPI april kl 9.00
– Norge: KPI april kl 10.00
– Hong Kong: BNP-siffror kl 10.30
– Italien: säljer växlar kl 11.00
– Lettland: BNP (prel) 1 kv kl 12.00
– ECB: annonserar återbetalning av LTRO kl 12.00
– Opec: månadsrapport kl 12.40
* Fed: Ben Bernanke talar vid Fed-konferens i Chicago kl 15.30
– USA: Månatlig budgetrapport kl 20.00

USA igår och i onsdags: Indexet fortsatt upp i onsdags till ett nytt ATH och igår inleddes börsen upp och ny lyder den högsta noteringen någonsin 1635. Fram till igår har indexet noterats ovanför både de korta och längre medelvärdena i de kortare intradagsupplösningarna. De två sista timmarna under torsdagen vände dock indexet ner och punkterade dessa för att stänga på dagslägsta vid 1626,2 vilket motsvarade en nedgång med 0,4 procent. Kursen behöver hålla sig ovanför 1620 för att inte veckostängningen ska bli en shooting star. Även Dow Jones noterade ett nytt ATH vid 15140 igår. Den största nedgången under torsdagen stod teknikintensiva Nasdaq Composite för då kursen stängde på -0,6 procent.

Bästa sektorer under onsdagen blev guld- och råvarurelaterade bolag medan dollar- och sällanköpsvaror gick bäst under torsdagen.

Omsättningen var något lägre än i onsdags och uppgick igår till 2,2 miljarder aktier på S&P 500 vilket var 1 procent under det dagliga snittet för de senaste tre månaderna. 225 av de 500 aktier som ingår i S&P 500-indexet steg vilket innebär att vi ser allt färre aktier som deltar i uppgångarna. Förra veckan innebar en uppgång för S&P 500-indexet med 2,0 procent vilket summerar årets uppgång med hänsyn tagen till de två senaste veckornas uppgångar till hela 14,1 procent medan Nasdaq Composites uppgång i år som nu noteras till 15,2 procent.

Ingen av de tre IT-jättarna jag dagligen följer steg under torsdagen. Apple backade med 0,9 procent till $456,8. Google stängde ner med 0,2 procent och stängde på $871,5 medan Facebook fortsatte ner med 0,3 procent vilket innebar att aktien stängde på $27,0.

Asien: De flesta exportföretag stiger kraftigt på den japanska börsen idag på morgonen. Flera stora bolag noterar idag uppgångar på närmare 10 procent. Det är en lugnare och mer blandad utveckling på övriga asiatiska handelsplatser.

worldindikators

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar