Onsdag 25/2 – VM i kort upprekyl

Som väntat steg Stockholmsbörsen rejält inledningsvis och lika väntat blev uppåtrekylen inte speciellt långvarig. Bankerna som gick starkt i USA igår, började bra även i Sverige, men efter hand som dagen fortskred mattades histogrammen av och bankerna fick det tyngre och slutade till slut rejält nedåt. Nedgångarna var likartade i hela Europa och i denna jämförelse klarade sig Sverige förhållandevis bra. När börsen stängde hade OMXS30 backat till minus 0,1 procent och slutade på 617,4 under låg omsättning.

Totalt steg 273st aktier, 293st sjönk och 168st slutade på samma kurs som igår. Idag har vi 70 procent säljsignaler och 30 procent säljsignaler på swingbasis.

Kreditbetygen för Ukraina kom in som en käftsmäll ner vrån B til CCC+ med ännu sämre framtidsutsikter.

Trelleborg fortsätter att backa och sjönk idag hela 5,4 procent, Swedbank och SEB bacckade 6 procent respektive 3 procent. Stora Enso backade 5,3 procent, men det gick bättre för Ericsson och H&M som steg 2,5 procent respektive 1,6 procent.

SAAB har ofrivilligt stoppat produktionen helt och hållet idag efter det att tull, leverantörer och myndigheter inte fått betalt. Flera viktiga komponenter som behövs för att hålla igång produktionen är stoppade av tullen.

Kronan stärktes idag något mot Euron och dollarn.

090225_omxs30real

Vi ser att histogrammet avtog tidigt och den rekordkorta upprekylen kom av sig.

 

Den amerikanska husförsäljningen visar att januari var betydligt sämre än förväntat, detta tynger nu de amerikanska börserna som ligger ett par procent ner när detta skrivs (18.30). Läkemedelsbolagen tynger, men bankerna håller emot nedgången än så länge i USA.

I Storbritanien meddelade Bank of England att det är alldeles för tidigt att börja spekulera i att ekonomin kan börja en återhämtning inom kort, istället tror man att recessionen kan förvärras betydligt.

Analys på OMXS30 och Nasdaq imorgon bitti .

Jag önskar alla läsare en riktigt skön kväll.

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar