Onsdag 15:e juli – SKF bättre än väntat tack vare valutavinster – H&M tappar oväntat mycket försäljning

Bloggen får ett något annat utseende idag, min vanliga dator har fått frispel, kanske borde köra Googles operativsystem när det släpps. Sitter samtidigt och funderar på hur mycket tid företagen lägger ner på datastrul orsakade av Windows…

Hennes & Mauritz rapporterar att försäljningen i jämförbara butiker minskade med 5 procent i juni. Detta var 3,6 procent sämre än analytikernas förväntningar.

SKF redovisar idag på morgonen ett resultat som är bättre än vad analytikerna hade väntat sig, 312 miljoner kronor att jämföra med förväntningarna på 205 miljoner kronor. Den största delen (275 miljoner kronor) härrör sig till positiva valutaeffekter (tydligen mer lönsamt än core business…). Omsättning var 5 procent lägre än väntat.

Det var små uppåtriktade rörelser på den amerikanska börserna igår. Efter Goldman Sachs starka rapport förväntades en fortsatt kraftig uppgång, men en stor del var redan intecknat i och med de senaste dagarnas uppgång. I den starka kvartalsrapporten nämndes inte en rad om framtiden och det tolkas av många som ett orosmoment.

Detaljhandelsstatistiken hjälpte till att lyfta detaljhandelssektorn, men teknik tyngdes av Dell som backade 8,1 procent. Intel lämnade inte sin rapport förrän efter börsernas stängning.

När börserna stängde hade S&P 500 stigit 0,5 procent till 905,8 och är åter över den kritiska 900-nivån. Nu återstår om modet sviktar eller ej. DJIA steg 0,3 procent till 8360 och Nasdaq slutade på plus 0,4 procent. Omsättningen var sommarlåga 2,9 miljarder aktier.

Den amerikanska S&P 500-terminen ligger 1,4 procent högre än när Stockholm stängde igår. När Asien-börserna öppnade var det i stort sett bara uppåt, men efterhand har Nikkei backat tillbaks och ligger när detta skrivs (07.45) precis under nollstrecket.

I Asien fortsätter uppgångarna med draghjälp från Intels starka rapport som kom efter USA-börsernas stängning. ”FÖrtorendet återvänder i takt med att ekonomisk data och rapporter pekar på att marknaden har stabiliserats”, detta sade Chris Hall på Argo Investment till Bloomberg News. I slutet på handelsdagen har uppgången avtagit och i Japan är det just nu svagt nedåt.

Samsung fortsatte uppåt och lyfte den Sydkoreanska börsen. Aktien steg 5 procent.

Håll koll på detta idag:
– Bank of Japan lämnar räntebesked (behåller samma räntesats)
– 08.00 SKF: Rapport
– 08.00 H&M: Presenterar försäljningssiffror för juni
– 11.00 EMU: KPI juni
* 14.30 USA: Empire Manufacturing Index juli
* 15.15 USA: Industriproduktion och kapacitetsutnyttjande juni
* 16.30 USA: Oljelager veckodata
* 20.00 Fed: Protokoll från mötet 24/6

Oljepriset har vänt uppåt under natten och ett fat Brent-olja kostar nu på morgonen 61,50.

Fler inlägg under dagen, när jag förhoppningsvis fått igång min Vista-maskin…

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar