OMXS30 upp 2,63% – nu vänder det ner eller?

Det fortsatte uppåt även idag. OMXS30 stängde hela 2,63 procent upp på 667,17 under den högsta omsättning på mycket länge 15,3 miljarder kronor (av denna omsättning var 14,9 miljarder Large Cap). Banker och verkstad var åter draglok i uppgången. Totalt var det 106 aktier som steg, 45 sjönk och 10 förblev oförändrade. Ericsson var mest omsatt med 1,6 miljarder kronor och steg 2,34 procent. Imorgon blir det spännande att se om statistiken håller i sig, i så fall är det 74 procents chans/risk att det backar över 2,5 procent, vi får väl se…

Volvo B tillhörde vinnarna och steg 8,11 procent till 44 kronor. Nordea steg 7,28 procent och slutade på 51,60.

Råvarupriserna backade idag och det avspeglades sig på Boliden och Lundin Mining som varit med på vinnarlistan de senaste dagarna, idag backade de 3,19 respektive 5,52 procent.

Nyheter i korthet:

  • SEB:s lönehöjningar till koncernledning och VD kan diskvalifiera banken från statens räddningsprogram (DI)
  • Riksgälden annonserade idag ut statsskuldsväxlar för 10 miljarder kronor (RG)
  • Barack Obama säger till Bloomberg News att G20-länderna och USA måste agera koordinerat för att lösa krisen.
  • Mäklarsatistik.se meddelar att bostadspriserna gått upp även i februari, det som är lite konstigt när man läser artikeln i SVD är att prisökningen skett per kvadratmeter för bostadsrätter (om då endast de som har det lite bättre ställt kunnat handla nu är det kanske inte helt relevanta siffror). Vi läser samtidigt att taxeringsvärdet skall höjas med i snitt 34 procent, detta kommer definitivt att pressa priserna på villor. Som man kan läsa på Cornubots blogg kommer statistiken att slå lite snett med den fallande omsättning det nu är på marknaden.

OMXS30 öppnade svagt men redan efter ungefär en timme följde börsen med resten av Europa upp i rask takt till stödet vid 667 tangerades då gick börsen in i en konsolidering som höll i sig med fallande momentum tills USA öppnade. Under den första timmen föll även USA-börsen för att sedan ge stöd åt den uppgång som åter skedde mot stödet strax under 670. När detta skrivs (vid sextiden) ser USA-börserna överköpta ut och vi får väl se om optimisterna orkar/vågar hålla ut resten av kvällen.

090311_omxs30

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar