OMXS30 hausseartad uppgång stödet vid 680 är kritiskt

Dagen började trögt efter det att Barack Obama informerat om den troliga konkursen för GM och Chrysler. Efter dagens uppgång är Stockholmsbörsen åter på plus, efter de positiva siffrorna om nyförsäljningen av hus i USA blev det rena glädjerallyt och oron för den negativa statistiken om rekordmånga arbetslösa försvann som bubblorna i champagnen. Bankerna agerade draglok tillsammans med Ericsson som tjurrusade med hela 4,4 procent till 70,50. OMXS30 steg hela 4,1 procent till 679,50 under en ganska hyfsad omsättning på 16,4 miljarder kronor.

SEB A handlades upp 8,5 procent och slutade på 28,10 och Nordea som varit pressat den senaste tiden ökade hela 13,2 procent.

SSAB A föll med 5 kronor eller 7,1 procent till 65 mest beroende på att aktien fom idag handlades exklusive rätt till utdelningen på 4 kronor, den faktiska nedgången var alltså en krona.  Aktien har brutit taket i den fallande trend som aktien legat i det senaste halvåret. Nu befinner sig aktien i en konsoliderande trend och kan rekylera upp från botten i konsolideringskanalen. Skulle stödet vid 60 kronor brytas med tilltagande volym kan det bli en fin blankningskandidat i annat fall lutar det åt en kortare upprekyl. 

Motstånd: 73 / 80
Stöd: 60 / 55

Kort: Avvakta till sälj
Medel: Köp
Lång: Sälj

090401_ssab-a

OMXS30  ligger fortfarande i en konsolideringsformation och visar inte så tydligt vart indexet är på väg. Just nu testas motståndet runt 680 och den starka uppgången ser onekligen trevlig ut, samtidigt närmar vi oss nivåer som tidigare fungerat som vändingsnivåer ett antal gånger. Det är många som tagit ut segern och uppgången i förväg tidigare under våren, men varje gång har det kommit en rejäl kalldusch någon dag senare. Det kan mycket väl hända igen, invänta brotten upp genom motstånden eller ner genom stöden.

Motstånd: 686 / 714
Stöd: 666 / 653

Kort: Avvakta till sälj
Medel: Avvakta
Lång: Sälj

090401_3_omxs30real

Tobbe Rosén

Startat och drivit ett antal företag genom åren. Sedan några år sedan arbetar jag heltid med trading. Initiativtagare till tradingmodellen Winning Trading.

Lämna ett svar